Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, σχετικά με την ολοκλήρωση της μελέτης και τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου της Κάσου.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέλαβε, τον περασμένο Ιούνιο, τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση και ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου του Γυμνασίου και  Λυκείου της Κάσου.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι έξι (6) μήνες μετά δεν υπάρχει η πρόοδος που περιμένουν ο Δήμος, αλλά και οι κάτοικοι της Κάσου, με αποτέλεσμα να παραμένει η εκκρεμότητα αλλά και η ανασφάλεια για το κτίριο.

Επισημαίνει ότι οι μαθητές της Κάσου δικαιούνται να κάνουν μάθημα σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτίριο και ζητά από τους Υπουργούς απαντήσεις:

α) για την εξέλιξη στην εκπόνηση και ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης.

β) για τη χρηματοδότηση των έργων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2017
Αρ.Πρ.: 1871/6-12-2017

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Κύριο Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Ολοκλήρωση της μελέτης για την αποκατάσταση του Γυμνασίου και Λυκείου της Κάσου»

Κύριοι Υπουργοί,

Το κτίριο του Γυμνασίου και Λυκείου της Κάσου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που οδήγησαν στο σημείο να αμφισβητείται ακόμα και η στατικότητά του.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέλαβε τη δέσμευση για τη χρηματοδότηση και ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου του Γυμνασίου και  Λυκείου της Κάσου.

Με δεδομένο, όμως, ότι η δέσμευση αυτή είχε αναληφθεί τον Ιούνιο, έξι μήνες μετά, δεν υπάρχει η πρόοδος που περιμένουν ο Δήμος αλλά και οι κάτοικοι της Κάσου.

Το αποτέλεσμα είναι να παραμένει η εκκρεμότητα και η ανασφάλεια για το κτίριο.

Οι μαθητές της Κάσου δικαιούνται να κάνουν μάθημα σε ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολικό κτίριο.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτώνται οι  Κύριοι Υπουργοί

  1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την μελέτη αποκατάστασης του Γυμνασίου και Λυκείου της Κάσου;
  2. Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υποδομών για την χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης και επισκευής του σχολείου;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου