Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία ζητά να δοθεί η δυνατότητα συνυπηρέτησης συζύγων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα δίκαιο αίτημα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα πολύτεκνων και τρίτεκνων, για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας συνυπηρέτησης με τον σύζυγο ή τη σύζυγό τους, αφού παρατηρείται, πλέον, οικογένειες αυτής της κατηγορίας εκπαιδευτικών να διαχωρίζονται όταν οι σύζυγοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε διαφορετικές περιοχές.

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι στις νησιωτικές περιοχές είναι ακόμα πιο έντονο το πρόβλημα, λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας, αλλά και της δυσκολίας μετακινήσεων και επικοινωνίας.

Ο κ. Κόνσολας ζητά την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης από τον Υπουργό Παιδείας για να δοθεί λύση.

Μάνος Κόνσολας

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Αθήνα, 3 Μαΐου 2018
Αρ.Πρ.: 5598 / 3.5.2018

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Παιδείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση νομοθετική ρύθμιση για να δοθεί η δυνατότητα συνυπηρέτησης συζύγων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών»

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν, κατά τα τελευταία χρόνια, σοβαρά προβλήματα, αφού έχει ενταθεί το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν, λόγω των συνεχών μετακινήσεών τους, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση.

Ένα από τα ζητήματα που, κατά προτεραιότητα, πρέπει να αντιμετωπιστεί, είναι το δίκαιο αίτημα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα πολύτεκνων και τρίτεκνων, για τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας συνυπηρέτησης με τον σύζυγο ή τη σύζυγό τους, αφού παρατηρείται, πλέον, οικογένειες αυτής της κατηγορίας εκπαιδευτικών να διαχωρίζονται όταν οι σύζυγοι είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε διαφορετικές περιοχές.

Το πρόβλημα υπάρχει σε όλες τις περιοχές εκτός από την Αττική και τα αστικά κέντρα, αλλά, ιδιαίτερα, στις νησιωτικές περιοχές είναι ακόμα πιο έντονο λόγω της γεωγραφικής ασυνέχειας αλλά και της δυσκολίας μετακινήσεων και επικοινωνίας.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η άμεση κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για να δοθεί η δυνατότητα συνυπηρέτησης συζύγων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου