Μια νέα σειρά παιδικών επίπλων βασισμένη στην Μοντεσσοριανή μέθοδο εκπαίδευσης, δημιούργησαν δύο νέοι Καρπάθιοι, με όνομα “Independent Living”.

Ολόκληρη η σειρά επίπλων από την “Independent Living”.

Η Ρήτα Παπαγεωργίου με καταγωγή από το Απέρι και ο Γιώργος Παχούλης από τις Πυλές, εμπνεύστηκαν και σχεδίασαν μια νέα σειρά πρωτότυπων παιδικών επίπλων, τα οποία στοχεύουν στη δημιουργία ενός αρμονικού και λειτουργικού περιβάλλοντος σπιτιού, όπου όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι στο παιδί και εκείνο μπορεί να ικανοποιήσει μόνο του τις ανάγκες του. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον προωθείται η ανεξαρτησία, η αίσθηση του αξίζειν και η αποδοχή του ως ισότιμου μέλους της οικογένειας.

Το δωμάτιο βασισμένο στην Μοντεσσοριανή φιλοσοφία πλαισιωμένο με τα έπιπλα της “Independent Living”. Όλα τα έπιπλα είναι στο μέγεθος του παιδιού, εύκολα προσβάσιμα, ώστε να νιώθει ανεξάρτητο και ικανό.

Ερωτηθείσα η Ρήτα Παπαγεωργίου για τους λόγους που την ώθησαν στην δημιουργία της “Independent Living” απάντησε:

“Η πηγή έμπνευσης των προϊόντων μας έρχεται καθαρά από την Μοντεσσοριανή μέθοδο και φιλοσοφία πάνω στην οποία εξειδικεύτηκα και εργάζομαι τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Μαρία Μοντεσσόρι ένα περιβάλλον όπου το παιδί μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο του τις ανάγκες του, το κάνει να νιώθει ικανό και ισότιμο – όχι εξαρτώμενο – μέλος της οικογένειας.

Με τον “Πύργο Κουζίνας” το παιδί συμμετέχει στην καθημερινή προετοιμασία του φαγητού και στο πλύσιμο των πιάτων.

Πάνω σε αυτήν την φιλοσοφία δημιουργήσαμε 8 έπιπλα μοναδικού σχεδιασμού τα οποία προωθούν την καθολική πρόσβαση του παιδιού σε όλους τους χώρους του σπιτιού ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί μόνο του τις ανάγκες του από πολύ μικρή ηλικία.

Το “Καρεκλάκι Ανεξαρτησίας” και η “Ντουλάπα Ανεξαρτησίας” επιτρέπουν στο παιδί την εκμάθηση της διαδικασίας ντυσίματος και την αυτόνομη επιλογή ρούχων.

Με αυτά τα έπιπλα το παιδί μπορεί να ντύνεται μόνο του, να ετοιμάζει το πρωινό και να βοηθάει στο μαγείρεμα, να χρησιμοποιεί την λεκάνη της τουαλέτας δίχως βοήθεια και γενικότερα να ζει μια ανεξάρτητη ζωή όντας ισότιμο μέλος της οικογένειας.

Η “Πηγή Νερού” επιτρέπει στο παιδί να βάζει μόνο του το νερό του και να στρώνει το τραπέζι του φαγητού, ενώ η “Παιδική Βιβλιοθήκη” προσφέρει συνεχή οπτική επαφή με τα εξώφυλλα των βιβλίων και κεντρίζει το ενδιαφέρον του παιδιού. Το “Τραπεζάκι Ανεξαρτησίας” μαζί με το “Καρεκλάκι Ανεξαρτησίας” προσφέρονται για καθημερινές δραστηριότητες.

Τα προϊόντα μας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα με ανώτερης ποιότητας ξυλεία και προστατεύονται από οικολογικά πιστοποιημένα βερνίκια φιλικά προς το παιδί και το περιβάλλον.”

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τα έπιπλα και την “Independent Living” στο website www.independent-living.shop και τις σελίδες στο Facebook (www.facebook.com/independentliving.shop) και το Ιnstagram (www.instagram.com/independentliving.shop)