Σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις της Περιφερειακής Αρχής και την ανακοίνωση της εταιρείας Ellinair, ο τ. Υφυπουργός Τουρισμού-Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

“Δυστυχώς, η Περιφερειακή Αρχή ουδόλως ασχολήθηκε με την έκκληση που απηύθυνα και που αποτελεί τεράστια αναγκαιότητα για να ενωθούν οι δυνάμεις του τόπου υπο τον ΟΠΡΟΤΟΥΡ  για το καλό της Ρόδου και των νησιών μας.

Προκειμένου να αποκατασταθεί απολύτως η αλήθεια ακολουθεί στο τέλος της δήλωσης μου η επιστολή που έλαβα από τον εμπορικό διευθυντή της Ellinair σε σχέση με την απόφασή της να δρομολογήσει πτήσεις στη διαδρομή Αθήνα – Ρόδος – Αθήνα. Αν η εταιρεία για να ικανοποιήσει σήμερα την Περιφερειακή Αρχή ώστε «να μην γκρινιάζει» έστειλε και δεύτερη επιστολή τρεις ημέρες μετά, αυτό αφορά την πολιτική της εταιρείας.

Επι της ουσίας o κ Χατζημάρκος, πρέπει να απαντήσει αν θα καθίσει  στο ίδιο τραπέζι με τους δημάρχους της Ρόδου, της Κω και άλλων νησιών , με τον ΟΠΡΟΤΟΥΡ, τις επιτροπές τουρισμού κάθε νησιού και με τις ενώσεις ξενοδόχων για να χαραχθεί μια κοινή στρατηγική για τις συγκοινωνίες των νησιών ; Σε κάθε περίπτωση, αν θέλει να ενεργεί και να φαίνεται μόνος του, θα συζητήσει κατ’ ιδιαν με τους φορείς κάθε νησιού για να δει τις πραγματικές ανάγκες και αναλόγως να πορευθεί ; Θα αλλάξει επιτέλους πολιτική ή θα συνεχίσει να εμμένει σε όσα έλεγε και του θυμίζω το δελτίο τύπου που απαντούσε στον κ. Μαχαιρίδη πως « Γνωρίζουν ότι οι πτήσεις εσωτερικού δεν αποτέλεσαν ποτέ αντικείμενο – στόχο των επαφών των εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε.». Εσείς κ. Χατζημάρκο τα λέγατε αυτά. Για να μπούμε λοιπόν στην ουσία κ. Χατζημάρκο, σκοπεύετε να διαθέσετε χρήματα από τα τεράστια ποσά που σας άφησε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή Μαχαιρίδη στο ταμείο της Περιφέρειας για να βοηθήσετε έτσι πραγματικά τα νησιά ; Σκοπεύετε να αλλάξετε τις θέσεις που  διατυπώσατε ότι « δεν θα μπορούσε άλλωστε η Περιφερειακή Αρχή να ασχοληθεί με τις πτήσεις εσωτερικού». Δεν είναι κακό να αλλάξετε θέσεις. Έστω και αν το κάνετε επειδή μυριστήκατε δημοσιότητα.

Γιώργος Νικητιάδης

Ακολουθεί η ηλεκτρονική επιστολή που μου απέστειλε ο εμπορικός διευθυντής της Ellinair κ. Σταύρος Δαλιάκας την Δευτέρα 7 Μαΐου το πρωί, τρείς μέρες , επαναλαμβάνω, πριν την σημερινή επιστολή που έλαβε η Περιφέρεια :

«Από: “Daliakas, Stavros” <sdaliakas@ellinair.com>
Ημερομηνία: 7 Μαΐου 2018 – 09:47:03 EEST
Προς:nikitiades@yahoo.gr” <nikitiades@yahoo.gr>
Κοιν.: Mouzenidis Group – Secretary <secretary@mzt.gr>, Ellinair – CEO <ceo@ellinair.com>
Θέμα: FW: Πτήσεις για Ρόδο και Κω

Αγαπητέ μου Υπουργέ κ Γιώργο Νικητιάδη,

Σε συνέχεια σχετικής επιστολής σου, τηλεφωνικών μας συζητήσεων και προσωπικής μας  συνάντησης στην Αθήνα σε είχα ενημερώσει πως η Ellinair θα εξέταζε σοβαρά την δυνατότητα έναρξης δρομολογίων από την Αθήνα μετά τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την αποχώρηση της RYANAIR.

Δυστυχώς είμαστε ήδη στην καλοκαιρινή περίοδο ο προγραμματισμός των δρομολογίων έχει κλείσει και οι δυνατότητες νέων δρομολογίων πολύ περιορισμένες.

Παρά τα προαναφερόμενα εξαντλώντας τις δυνατότητες μας, εξαγγείλαμε τρία(3) δρομολόγια την εβδομάδα κάθε Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή στη διαδρομή Αθήνα-Ρόδο-Αθήνα.

Θέλουμε να συμβάλουμε στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της Ρόδου και των επισκεπτών της προσβλέποντας σε μεγαλύτερη μελλοντική συνεργασία.

Υπενθυμίζω εδώ πως ήδη εξυπηρετούμε την γραμμή Θεσσαλονίκη-Ρόδο-Θεσσαλονίκη σε ετήσια βάση για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Η στήριξη των κκ Δημάρχων Ρόδου και Κω μας είναι απαραίτητη και υπολογίζουμε σοβαρά σε αυτήν όπως και στην στήριξη του επιβατικού κοινού.

Ευχαρίστως θα φροντίσω να συντονίσω συνάντηση του κ. Μουζενίδη με τους κκ Δημάρχους Ρόδου και Κω ανάλογα με τις εκατέρωθεν υποχρεώσεις και θα ενημερώσω σχετικά.

Με εκτίμηση,

Daliakas Stavros
Commercial Director at Ellinair S.A.
14 km Thessalonikis –Michanionas, 57001, Thessaloniki, Greece
Office: +30 2311 224 710 | Fax: +30 2310 486 135
sdaliakas@ellinair.com  | www.ellinair.com