ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ομάδα των Καρπαθίων με την ονομασία Α.Ο. ΚΑΡΠΑΘΟΣ, ιδρύθηκε γύρω στις αρχές του 1987 από τον φαρμακοποιό Μιχάλη Γ. Γεωργίου από τις Μενετές Καρπάθου. Συμμετείχε ανελλιπώς σε διάφορα τουρνουά ανεξαρτήτων ομάδων στα γήπεδα του Αγ. Κοσμά, Γλυφάδα μέχρι το 2004. Την ομάδα την πλαισίωσαν Καρπαθόπουλα (εργαζόμενοι και κυρίως φοιτητές) και ήταν μια ευχάριστη συνάντηση όλων μας κάθε Κυριακή.

Α.Ο.ΚΑΡΠΑΘΟΣ| Όρθιοι από αριστερά: Γιώργος Γεραπετρίτης (ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ), Γιάννης Χατζάκης, Μάνος Νισύριος, Κώστας Φαρμακίδης, Μηνάς Χατζηδάκης, Βαγγέλης Σαρρής, Β. Βασιλάκης, Δημήτρης Σπανός, Γεωργίου Μιχάλης (ΑΡΧΗΓΟΣ). Κάτω αριστερά: Αντ. Παπαδόπουλος (Ζαλακό), Κωστής Σακελλιάδης, Κώστας Πιττάς, Γιώργος Φελλουζής, Δημήτρης Μαγριπλής, Μάνος Νικητιάδης, Ηλίας Χατζηδάκης και Γιάννης Ζαμαλής.


Α.Ο.ΚΑΡΠΑΘΟΣ| Όρθιοι από αριστερά: Μιχάλης Γεωργίου, Ηλ. Βασιλάκης, Ν. Πατσουράκης, Μαν. Βασιλάκης, Κ. Πιττάς, Μαν. Κρητσιώτης, Μαν. Νισύριος, Θάνος Χαλκιάς. Κάτω από αριστερά: Φρ. Οικονομίδης, Μην. Σακελλάκης, Ν. Φελλουζής, Ιω. Βασιλειώτης, Μαν. Βιττωρούλης, Ν. Αθανασάκης και Ν. Πρωτόπαπας.


Α.Ο.ΚΑΡΠΑΘΟΣ | Πάνω: Μ. Λυριστής, Δ. Μαγριπλής, Π. Παραγυιός, Μ. Ρεισης, Ν. Παραγυιός, Εμμ. Νικητιάδης,Γ. Χαροκόπος. Κάτω: Γ. Νικολαιδης, Ν.Φαρμακίδης, Δ. Διακονής, Μ. Μαγριπλής, Α. Χιώτης, και Γ. Λυριστής

Μετά το 2004, έπαψε να υπάρχει η ομάδα των Καρπαθίων, λόγω των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράγοντες της ομάδας μας, ήρθαν σε συνεννόηση με την ομάδα της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΠΑNΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ και η συνεννόηση δεν άργησε να γίνει με την ονομασία ΠΑNΤΖΙΤΖΙΦΙΑΚΟΣ-ΚΑΡΠΑΘΟΣ.

Για πολλά χρόνια Καρπάθιοι ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας σε διοικητικά πόστα, καθώς και πάρα πολλοί παλιοί και νέοι ποδοσφαιριστές, συμμετείχαν ενεργά για την δημιουργία της νέας ομάδας.

Η ομάδα ήταν στη Γ’ κατηγορία Πειραιά, και σε διάστημα 4 ετών, ανέβηκε στην Α’ κατηγορία. Μετά συμμετείχε για πολλά χρόνια στην Β’ κατηγορία, δημιουργώντας συγχρόνως ακαδημίες για όλες τις ηλικίες. Σήμερα το 2020, η ομάδα κατάφερε να ανέβει πανηγυρικά στην Α’  κατηγορία που πραγματικά της άξιζε.

Παρακάτω, αναφέρουμε τις απόψεις της Διοίκησης της ομάδας

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία και παραμένοντας αήττητος για 17 συνεχή αγωνιστικές απέναντι σε αξιόλογες ομάδες του Πειραιά πριν διακοπεί το πρωτάθλημα στην 20η αγωνιστική και έχοντας αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο ήδη τους πρωτοπόρους του ομίλου κέρδισε άξια την επιστροφή του στην Α΄ Κατηγορία της Ε.Π.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ.

Η επιτυχία ήρθε μέσα από δουλειά αλλά και το πείσμα των αθλητών και των προπονητών τους πιστεύοντας όλοι στην ποιότητα της ομάδας που ανέβαζαν τους στόχους της σε κάθε αγώνα όλο και πιο ψηλά.

Ως Διοίκηση χρειάστηκε να παρθούν από την προετοιμασία σκληρές αποφάσεις. Έγινε μεγάλη προσπάθεια να τηρηθούν για όλους τους αθλητές οι ίδιοι κανόνες και να μειωθεί όσο το δυνατόν το αίσθημα της αδικίας, και η μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής χρονιάς ήταν η συσπείρωσή των αθλητών γύρω από τους προπονητές και την διοίκηση που έγιναν μια οικογένεια με κοινούς στόχους.

Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές που πάλεψαν για τις επιτυχίες της ομάδος εντός και εκτός γηπέδου και τους φίλους που ήταν δίπλα στην ομάδα με την φυσική ή ψυχολογική στήριξή τους αλλά και όλους στην πολυπληθή νεοσύστατη ακαδημία του συλλόγου με τους μικρούς αθλητές με τους γονείς τους μαζί με τους προπονητές τους που ήταν ο 12ος παίκτης που έδινε πνοή και δύναμη στην προσπάθεια στο γήπεδο των δικών τους ανθρώπων.

Ευχόμαστε και η νέα αθλητική περίοδος στην Α κατηγορία της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ να μας βρει το ίδιο μαχητικούς αλλά κυρίως όλους μαζί ως οικογένεια καθώς επιστρέψαμε για να μείνουμε…