Μονάδες και φυλάκια των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη ευθύνης της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, σε Ρόδο Σύμη, Κάρπαθο και το νησιωτικό σύμπλεγμα Καστελόριζου, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της τετραήμερης περιοδείας του σε 22 νησιά του Αιγαίου για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, βρέθηκε στις έδρες:

– Του Στρατηγείου της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (ΑΔΤΕ) και των readiness ελικοπτέρων SUPER PUMA και CHINOOK στο αεροδρόμιο ΜΑΡΙΤΣΩΝ, στη Ρόδο.

– Της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) στη Μεγίστη.

– Του Αεροπορικού Αποσπάσματος (Α/ΑΠ) στην Κάρπαθο, όπου παρέστησαν και οι Διοικήσεις με αντιπροσωπείες στελεχών και στρατεύσιμων της ΔΑΝ Καρπάθου, του Ναυτικού Παρατηρητήριου Καρπάθου 51Ν και του 9ου Σταθμού Αναφοράς.

– Των Επιτηρητικών Φυλακίων «ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ» στη Σύμη, «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ» και «ΡΩ» στα ομώνυμα μικρονήσια.  

Επίσης, επισκέφθηκε το ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που βρίσκεται σε αποστολή στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ κατά την παραμονή του στη Ρω, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της «Κυράς της Ρω» (Δέσποινα Αχλαδιώτη), ως ένδειξη τιμής για την προσφορά της στην πατρίδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες θητείας και τους εθνοφύλακες, τους συνεχάρη για την υπερηφάνεια, το υψηλό φρόνημα και το εξαιρετικό ηθικό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους στην πρώτη γραμμή, στα ανατολικά σύνορα της πατρίδας, στις εσχατιές του Αιγαίου, και αντάλλαξε μαζί τους ευχές επ’ ευκαιρία των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συναντήσεις με την Έπαρχο Καρπάθου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, τους Δημάρχους Σύμης κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και Μεγίστης κ. Γεώργιο Σαμψάκο και τον Αντιδήμαρχο Καρπάθου κ. Εμμανουήλ Παραγιό.

Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού & Νήσων Αντιστράτηγος Δημήτριος Χούπης, ενώ τον υποδέχθηκαν κατά περίπτωση οι Διοικητές της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Δημήτριος Βακεντής, των ΔΑΝ Καρπάθου Συνταγματάρχης Αντώνιος Κασελάκης και Μεγίστης Συνταγματάρχης Βασίλειος Μήτσιος, ο Κυβερνήτης του ΤΠΚ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ Πλωτάρχης Ιωάννης Μαυρουδής ΠΝ και οι Αρχιφύλακες των ΕΦ.