Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, υποδεχθήκαμε σήμερα στην Κάρπαθο, τον τεχνικό Διευθυντή  της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Τάκη Νικηφορίδη.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο γραφείο του Δημάρχου Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισυρίου παρουσία  του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Εμμανουήλ Παραγυιού, ο οποίος και προσκάλεσε τον κ. Νικηφορίδη στην Κάρπαθο.

Έπειτα, ακολούθησε περιήγηση στην περιοχή του Αφιάρτη η οποία και ενδείκνυται για την διενέργεια των συγκεκριμένων θαλάσσιων σπορ.

Εκεί ο κ. Νικηφορίδης ξεναγήθηκε από τον π. Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ.  Μανώλη Κρητσιώτη, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, καθώς κι από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Ανδρέα Τσαγκάρη.

Οι στόχοι που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης εργασίας  είναι:

  • Διοργάνωση ενός διεθνούς αθλητικού γεγονότος την επικείμενη καλοκαιρινή περίοδο, με σκοπό το νησί μας να εισέλθει ξανά στο παγκόσμιο στερέωμα με την προοπτική στο μέλλον να αποτελέσει ξανά μέρος παγκοσμίου πρωταθλήματος.
  • Δημιουργία Ιστιοπλοϊκού Ομίλου στο νησί της Καρπάθου.
  • Δέσμευση για Ενεργή συμμετοχή και βοήθεια της Ομοσπονδίας στις προσπάθειες του Δήμου Καρπάθου.

Προεκλογική δέσμευση του Δημάρχου Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισυρίου αποτελούσε η επαναφορά του νησιού μας στο παγκόσμιο στερέωμα της ιστιοπλοΐας, δέσμευση η οποία καθυστέρησε να υλοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας του Covid – 19.

Θεωρούμε ότι η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού και δη του αθλητικού – θαλάσσιου τουρισμού, είναι πρωταρχικής σημασίας για το νησί μας και μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προβολή και προώθηση της Καρπάθου.

Επομένως δεσμευόμαστε ότι οι προσπάθειες μας προς αυτή την κατεύθυνση θα είναι έντονες και διαρκείς μέχρι την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου σκοπού.

Κάρπαθος  15  Μαρτίου  2022
Γραφείο Τύπου Δήμου Καρπάθου