Ο Δήμαρχος της Ηρωικής Νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος, είχε συνάντηση στο γραφείο του με τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος Καρπάθου της Τράπεζας Πειραιώς Αργύρη Κουλαμά.

Στη συνάντηση που ήταν παρούσα και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικολέττα Σοφίλα, συζητήθηκαν μεταξύ των άλλων και η εγκατάσταση ΑΤΜ της Τράπεζας, στο νησί. Ο κ. Διευθυντής εδώ και αρκετό καιρό καταβάλει προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

ΚΑΣΟΣ. Φωτό: Δημήτρης Γεργατσούλης

Ανακοινώθηκε ακόμα ότι η Τράπεζα σε συνέχεια της δέσμευσής της να επανεξετάσει την τιμολογιακή της πολιτική, αποφάσισε να επεκτείνει την απορρόφηση του κόστους ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών για όλους τους πελάτες της που συναλλάσσονται σε απομακρυσμένες περιοχές της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής χώρας και δεν καλύπτονται από το δικό της δίκτυο, πανελλαδική, όπως η Κάσος.

Έτσι οι πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα έχουν οποιαδήποτε επιβάρυνση κατά την ανάληψη μετρητών μέσω Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (ΑΤΜ) τρίτων Τραπεζών σε απομονωμένες περιοχές όπου η Τράπεζα δεν έχει παρουσία. Το κόστος ανάληψης στις περιπτώσεις αυτές θα απορροφάται  εξολοκλήρου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σίγουρα αυτό αποτελεί μια θετική εξέλιξη που θα εξυπηρετήσει αρκετούς Κασιώτες.