Με 67 άτομα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, η 1η εκδρομή του Μουσικοχορευτικού Τμήματος του Α.Σ Απόλλων Βωλάδος στο πάντα φιλόξενο Σπόα!

Η επιλογή του Χωριού δεν έγινε τυχαία αφού σκοπός του συλλόγου ήταν να δώσει έναν συμβολισμό στην 1η αυτή εκδρομή!

Ανέκαθεν, Σπόα και Βωλάδα διατηρούσαν πολύ δυνατές σχέσεις και αυτές θέλαμε να ενισχύσουμε και να αναπαράγουμε!


Το λεωφορείο με τους Βωλαδιώτες, τα όργανα και τα κανίσκια που είχαμε ετοιμάσει έφτασε στην «στάση».

Ο Σύλλογος Γυναικών Σπόων Πρόοδος, είχε ετοιμάσει μια πολύ ζέστη υποδοχή στο Μέγαρο του χωριού με πολλά αλμυρά και γλυκά τα οποία με χαρά μας πρόσφεραν!

Εκεί πραγματοποιήθηκε και το καθιερωμένο μάθημα των μικρών παιδιών, το οποίο και είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά όλοι οι εκδρομείς και οι παρευρισκόμενοι.


Τα παιδιά συνόδευαν στην λύρα ο Μιχάλης Ζωγραφίδης και στο λαούτο ο Χρόνης Βασιλειώτης τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Φυσικά η Δασκάλα τους κ. Ειρήνη Γεργατσούλη Παππά συντόνιζε αφιλοκερδώς, όπως κάθε εβδομάδα άλλωστε, την πρόβα τους. Το γλέντι δεν άργησε να «φουντώσει» με αποτέλεσμα την ανταλλαγή μαντινάδων και ευχών που συγκίνησαν.


Στην συνέχεια το πλήρωμα της εκδρομής γευμάτισε στην ταβέρνα «Φωλιά» της Ανθούλας η οποία μάλιστα κέρασε και την γνωστή “Σποίτικη Σαρδέλα” σε όλους!

Εκεί ο Μιχάλης Ζωγραφίδης ξεσήκωσε το μαγαζί με την λύρα του! Ήταν ένα ιδιαίτερο μεσημέρι και μια εκδρομή στην οποία κατά κοινή ομολογία πέρασαν όλοι όμορφα και τελείωσε με ωραίες αναμνήσεις!

Τα μαθήματα του μουσικοχορευτικού τμήματος του Α.Σ Απόλλων Βωλάδος, γίνονται κάθε Σάββατο 2.30-4 το απόγευμα στο Σχολείο Βωλάδος και στόχος μας είναι να γίνουν και άλλες τέτοιες εκδρομές σε όλα τα υπόλοιπα χωριά του νησιού!