Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί ο 8ος κύκλος του δωρεάν προγράμματος επιχειρηματικότητας Foundit!

Από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, κάθε απόγευμα από τις 17:00 έως τις 21:00, η εκπαίδευση γύρω από την επιχειρηματικότητα μπαίνει στο επίκεντρο στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

 

Το Foundit είναι ένα δωρεάν και ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, που απευθύνεται σε νέους της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, μεταξύ 18-35 ετών, άνεργους ή εργαζόμενους με ημιαπασχόληση, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση ή χρειάζονται υποστήριξη στην επιχείρηση τους που έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους 12 μήνες.

Υλοποιείται από το Bizrupt και την 100mentors και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Prince’s Trust International.

Έπειτα από 7 online κύκλους του προγράμματος, συνολικά 116 συμμετέχοντες και 20 νέες επιχειρήσεις που έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία τους μετά το Foundit, επιλέχθηκε η Ρόδος ως ο πρώτος σταθμός για την πραγματοποίηση του πρώτου κύκλου του προγράμματος με φυσική παρουσία.

Υποστηρικτές του 8ου Foundit στη Ρόδο είναι το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και το Europe Direct Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε. Υποστηρικτές επικοινωνίας είναι το Ίδρυμα Σταματίου και το Ραδιόφωνο Λυχνάρι.

To πρόγραμμα αποτελείται πρακτικά από δύο κυρίως μέρη:

Tο training. Ένα διαδραστικό “εκπαιδευτικό” τετραήμερο, που δίνει την ευκαιρία να μάθει κανείς στην πράξη τι σημαίνει “στήνω την επιχείρησή μου”.

Στο training συζητούνται θέματα όπως: το entrepreneurial thinking, πώς να κάνεις έρευνα αγοράς, η στόχευση πελατών και το μάρκετινγκ, η προετοιμασία του business plan, η έναρξη επιχείρησης και τα φορολογικά θέματα, καθώς και ο προϋπολογισμός και η διαχείριση χρημάτων.

Tο mentoring. Όπου αν αποφασίσει ο συμμετέχοντας να ξεκινήσει την επιχείρηση του, ένας μέντορας βρίσκεται στο πλάι του για έξι μήνες για να βοηθήσει στην ανάπτυξη, τον σχεδιασμό και τη δοκιμή της ιδέας του, όπως και στη δημιουργία του business plan του.

Αλλά, ακόμα κι αν αποφασίσει ότι η αυτοαπασχόληση δεν του ταιριάζει, έχει υποστήριξη από τους μέντορες του Foundit σε άλλους τομείς, όπως η εύρεση εργασίας, η εκπαίδευση κι εξέλιξη και ο εθελοντισμός.

Σε κάθε συμμετέχοντα στο Foundit δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στην κοινότητα του προγράμματος, η συμμετοχή σε δωρεάν, εξειδικευμένα online webinar και workshop, όπως και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων της δημιουργικότητας, της επίλυση προβλημάτων και της κριτική σκέψης μέσα από την πλατφόρμα της 100mentors.

Ο 8ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει με το Foundit Training 18-22 Οκτωβρίου στη Ρόδο και αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 13/10.

Όλα τα trainings πραγματοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες κάθε αντικειμένου και γίνεται επιλογή 15 συμμετεχόντων για την καλύτερη απόδοση και μεγιστοποίηση των οφελών του προγράμματος.

Έχεις μία επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να εξελίξεις σε πραγματική επιχείρηση ή έχεις μόλις ξεκινήσει την επιχείρηση σου και χρειάζεσαι βοήθεια; Δήλωσε συμμετοχή στο Foundit Training της Ρόδου εδώ: http://bit.ly/foundit8rhodes!