Το υψηλό επίπεδο της δωδεκανησιακής κουζίνας, των εκπροσώπων της, όπως επίσης και των προϊόντων, αναδείχθηκαν στις βραβεύσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GΤΒΒ υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Toυρισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Από τον Οργανισμό Παγκόσμιας Εμβέλειας, βραβεύτηκαν δύο εστιατόρια στη Ρόδο, ένα στη Σύμη και ένα στην Αστυπάλαια, όπως επίσης και δύο βραβευμένοι σεφ, ο κ. Ευριπίδης Γκόγκος και ο κ. Νίκος Νικήτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συγκέντρωσε διεθνείς προσωπικότητες της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Tο γνωστό ως Global Taste Conference ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες, 12 Ιουλίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και 13 Ιουλίου 2022 στο πολυτελές Grand Hyatt Athens (Υποστηρικτής του GΤΒΒ και του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ελληνικής Γαστρονομίας) όπου και έγινε η απόδοση του closing ceremony με ειδική press conference.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΑΣ

Τα κράτη που εκπροσώπησαν το AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® “4th ANNUAL GLOBAL LEADERS OF GASΤRONOMY SUMMIT απέστειλαν τους σημαντικότερους chef τους μέλη του Οργανισμού από Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ντουμπάι, Ivδία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Λίβανο, Ιαπωνία, Σουηδία, Αυστραλία Νεπάλ, Βιετνάμ, Κύπρο και άλλα ακόμα κράτη.

Ο πυρσός με την κόκκινη φλόγα και την χρυσή σπείρα σήματα κατατεθέν των παγκόσμιων οργανισμών του AMBASSADORS OF TASTE FOR THE GLOBAL GASTRONOMY® και του GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GΤΒΒ σηκώθηκε από τα χέρια των επίσημων πρεσβευτών όπως ορίζει το πρωτόκολλο του GΤΒΒ και αποθεώθηκαν από το πλήθος μπροστά στα φλας της κάμερας.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΓΚΟΓΚΟΣ

Οι κορυφαίοι Ελληνες Chef τιμήθηκαν με τους σημαντικότερους τίτλους, όπως το ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ GTBB -CERTIFICATION OF VALUE & QUALITY – GOLD MEDAL και τον τίτλο AMBASSADOR FOR GREEK GASTRONOMY GOLD MEDAL – ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.

Ο οργανισμός GREEK TASTE BEYOND BORDERS® GΤΒΒ έχει θέσει βαθιά θεμέλια με ένα μέλλον να υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες και αξιόπιστη υποστήριξη σε όσες επιχειρήσεις βασίζονται στις μοναδικές υπηρεσίες που παρέχει.

Στο πλαίσιο αυτό, βραβεύτηκαν από τη Ρόδο το εστιατόριο «Elements Organic Restaurant» με το χρυσό βραβείο “Authentic Taste of Greece ” και με το χρυσό βραβείο “Authentic Greek Cuisine Awards”, το εστιατόριο «ΚΑΛΥΨΩ» με το χρυσό βραβείο “Authentic Greek Cuisine Awards” και η ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ με το χρυσό βραβείο “Authentic Taste of Greece”.

Με το χρυσό βραβείο “Authentic Greek Cuisine Awards”, βραβεύτηκαν επίσης το εστιατόριο «ΠΑΝΤΕΛΗΣ» στη Σύμη και «ΑΣΤΥΦΑΓΙΑ» στην Αστυπάλαια, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο ποιότητας των εστιατορίων και των προϊόντων της Δωδεκανήσου.

Οι Δωδεκανήσιοι σεφ Ευρυπίδης Γκόγκος και Νίκος Νικήτας που έχουν ως έδρα τους τη Ρόδο, ο πρώτος το γνωστό εστιατόριο «ΚΑΛΥΨΩ» και ο δεύτερος το «Elements Organic Restaurant» πρόσθεσαν στη συλλογή τους ένα ακόμα χρυσό βραβείο ως “chef of the year 2022” για την επιτυχημένη εκπροσώπηση της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.