Το ακριτικό και ηρωικό νησί της Κάσου από αύριο μένει ξανά χωρίς γιατρό! Ο ειδικευμένος γιατρός που υπηρέτησε το νησί με συνέπεια πάνω από 15 χρόνια, για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους, μετακόμισε στην Κρήτη. Ο μοναδικός αγροτικός οπλίτης ιατρός πριν περίπου 15 ημέρες απολύθηκε. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα το κενό συμπλήρωσε γιατρός που έστειλε για 15 ημέρες στο νησί, η διοίκηση του Κ.Υ. Καρπάθου το οποίο επίσης έχει μείνει με έξι γιατρούς, στερούμενο γιατρών βασικών ειδικοτήτων με ότι αυτό συνεπάγεται. Η αποστολή γιατρών από το Κ.Υ. Καρπάθου στην Κάσο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του.

Δυστυχώς παρά τις εκκλήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των φορέων και των πολιτών της Κάσου, καμία διαβεβαίωση των αρμοδίων δεν υλοποιήθηκε με αποτέλεσμα το νησί της Κάσου και οι ακρίτες κάτοικοι που διαμένουν σε αυτό, να ζουν σε καθημερινή ανασφάλεια και να ρισκάρουν την ίδια τους τη ζωή.

Κάσος

Πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείου Κάσου, εξοπλίστηκε με τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα, ενώ έστειλε στο νησί και ένα καινούργιο ασθενοφόρο.

Διαμαρτυρόμεθα εντονότατα και καλούμε τον υπουργό Υγείας, τη διοίκηση της Β’ ΥΠΕ και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσουν άμεσα λύση στο συγκεκριμένο θέμα με την τοποθέτηση ειδικευμένου και αγροτικού γιατρού ειδ’ άλλως ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η παρούσα διαμαρτυρία κοινοποιείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου για τις δικές του ενέργειες.

Ο Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου
Γιάννης Γ. Μηνατσής