Διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές προκηρύσσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οπού αναμένεται να οριστεί ελάχιστη συχνότητα εκτέλεσης πτήσεων για αυτές τις γραμμές αλλά και τις μέγιστες τιμές του ναύλου ανάλογα με την περίοδο εκτέλεσης του δρομολογίου.

Κάσος! Φωτό:Maria Loizou

Αίτημα για μερική τροποποίηση της προκήρυξης διαγωνισμών ανάθεσης εξυπηρέτησης άγονων αεροπορικών γραμμών περιόδου 1/10/2020 έως και 31/09/2024 κατέθεσε  ο Δήμαρχος Ηρωικής Ν. Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος με επιστολή του  στον υπουργό Υποδομών κ΄  Μεταφορών  κ. Κωσταντίνο Καραμανλή ζητώντας του να μεριμνήσει για την τροποποίηση της προκήρυξης με πρώτο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση  των κατοίκων  του νησιού.  Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα:

«Εν’ όψει της έκδοσης της προκήρυξης των διαγωνισμών για τις άγονες αεροπορικές γραμμές οι οποίες θα ανατεθούν από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, λαμβάνοντας υπόψιν  τις ανάγκες εξυπηρέτησής των δημοτών και των κάτοικων του νησιού μας  για την άμεση πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας  νοσοκομεία και γενικότερα σε δημόσιες υπηρεσίες  αλλά και για την  τουριστική  ανάπτυξη του  Δήμου μας, παρακαλούμε  όπως  μεριμνήσετε:

α) για  την   απευθείας σύνδεση  Αθήνας – Καρπάθου -Κάσου  και αντίστροφά ,      

β) για την επιμήκυνση του δρομολογίου Ρόδου-Καρπάθου-Κάσου μέχρι το Ηράκλειο  Κρήτης  και επιστροφή.

και γ) την επανεξέταση  στις τιμές των εισιτηρίων όπου ιδιαίτερα  κατά την  θερινή περίοδο είναι απαγορευτικές .

Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα σύνδεσης των ακριτών μας με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα καθώς και την υποχρέωση που έχουμε ως Δημοτική  Αρχή  για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης τους,  είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.»