Διαγωνισμό καινοτομίας και τεχνολογίας, με στόχο τη δημιουργία κουλτούρας, προόδου και ευκαιριών ανάδειξης  νέων εφαρμογών σε ψηφιακό περιβάλλον, για μαθητές  Α΄ Βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε σχολεία της Ρόδου, αναμένεται να προκηρύξει ο Δήμος Ρόδου,  σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν μετά το τέλος της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 στο Δημαρχείο Ρόδου, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Σάββα Διακοσταματίου και εκπροσώπων των φορέων της εκπαίδευσης.

Σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου, που τα τελευταία δύο χρόνια επιβραβεύει εργασίες μαθητών, με θέμα τη δημιουργία διαδικτυακού χώρου, ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει  τις καλύτερες ψηφιακές δημιουργίες μαθητών με τη συμμετοχή των  σχολείων (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) του Δήμου Ρόδου , που θα αφορούν θέματα  καθημερινότητα με επίκεντρο την τοπική κοινωνία και τη χρηστικότητά τους στον απλό πολίτη.

Στιγμιότυπο από την σύσκεψη για τον διαγωνισμό

Έμφαση επίσης δίνεται στην καθοδήγηση των μαθητικών ομάδων και από έμπειρα στελέχη καθηγητές του μαθήματος πληροφορικής με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο, που αναμένεται να προτείνουν λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.

Την προσεχή εβδομάδα, αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση, παρουσία του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του  Αντιδημάρχου νέων τεχνολογιών κ. Δημήτρη Τσίκκη που απουσίαζαν στην Αθήνα λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και  του Προϊσταμένου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, προκειμένου να   αποφασιστεί ο τίτλος του διαγωνισμού, να καθοριστούν οι ημερομηνίες και οι άξονες δημιουργίας των έργων, όπως και οι ομάδες  αξιολόγησής τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β΄βάθμιας εκπαίδευσης κ. Ελπίδα Ατσίδη, η  προϊσταμένη  παιδαγωγικής καθοδήγησης Νοτίου Αιγαίου κ.  Τσαμπίκα Καράκιζα , ο υπεύθυνος του κέντρου πληροφορικής και νέων τεχνολογιών  Δωδεκανήσου κ Κώστας Κωσταλίας και ο Διευθυντής νέων τεχνολογιών του Δήμου Ρόδου κ Νίκος Μανίκαρος.