Μέσα σε ένα μόνο διήμερο, οι συμπατριώτες και οι φίλοι της Δωδεκανήσου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν δύο μοναδικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, οι Ομοσπονδίες Δωδεκανησιακών Σωματείων Αττικής και Ρόδου και η “Δωδεκανησιακή Μέλισσα”.

Πρόεδρος ¨Ενωσης Κώων κ. Λουκία Ζερβάνου -* Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ρόδου κ. Νίκος – Κωνσταντινίδης – * Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μπάρδος – * Πρόεδρος Πολ. Ιδρύματος Δωδεκανήσου κ. Φίλιππος Καλλούδης  -* Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αττικής κ. Γιάννης Φραγκούληγς  -* Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόσολας -* Πρόεδρος Συλλ. Απαντ. Καρπαθίων κ.Γιάννης Καραϊτιανός – *  Βουλευτης Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης – * Αντιπρόεδρος Συλλ. Κασίων κ, Χάρης Βάλλας – * Γραμματέας ΣΑΔΝ κ . Γρηγόρης Χατζηαντωνίου – *Πρόεδρος Συλλ. Απαντ. Δωδεκανησίων Νέων (ΣΑΔΝ) κ. Χάρης Χατζόπουλος

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου παρουσίασε το έργο του Νίκου Κωνσταντινίδη σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Αγγελάκου «TO ONOMA MOY EINAI ASHAR». Ο εξαίρετος ηθοποιός Απόστολος Μαριέττης κυριολεκτικά καθήλωσε τους τυχερούς θεατές. Τόσο ο πρόεδρος του ΠειραΊκού Συνδέσμου κ. Ευάγγελος Καρλάφτης, όσο και η γενική γραμματέας κ. Καλλιόπη Βαρουδάκη και ο έφορος Πολιτιστικών κ. Γιώργος Δρούζας εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την υπέροχη παράσταση.

Λίγο νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση αλληλοενημέρωσης με συμμετέχοντες: τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ν. Αιγαίου κ. Χρ. Μπάρδο, τον Αντιδήμαρχο Πειραιά κ. Δ. Καρύδη, τους βουλευτές Δωδεκανήσου κκ Μάνο Κόνσολα και Βασίλη Υψηλάντη και την πλειονότητα των πρόεδρων των Δωδεκανησιακών Σωματείων της Αττικής.

Στην εν λόγω συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας κ. Ι. Φραγκούλης παρέδωσε ένα υπόμνημα στον κ. Μπάρδο, για τα θέματα της Δωδεκανησιακής Εστίας, ιδιοκτησίας της Περιφέρειας ν. Αιγαίου, με έμφαση στο μέγεθος του πολύτιμου αρχειακού υλικού, που απαιτεί ανάληψη άμεσων ενεργειών συντήρησης και ορθής φύλαξης.

Πρόκειται για αρχείο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων, της Δωδεκανησιακής Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας (ΔΙΛΕ), του Πολιτιστικού Ιδρύματος Δωδεκανήσου  “Κλεόβουλος ο Λίνδιος” και της Εταιρείας Καρπαθιακών Μελετών.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπάρδος εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την συνάντηση και δήλωσε την πρόθεση του να συνδράμει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων αρμοδιότητας του και στην στενότερη συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δωδεκανήσιους της Αττικής.

Την επόμενη μέρα, Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη «ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ» από τον συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο εξαίρετος ηθοποιός Δημήτρης Μαζιώτης και έγινε προβολή video της Λίτσας Μοσκιού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πολυχώρο ΙΑΝΟΣ της Αθήνας.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας