Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε 2 ερωτήσεις – για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες αντίστοιχα – προς τον Υπουργό Οικονομικών με τις οποίες ζητά να μάθει ποια είναι τα δημόσια ακίνητα που εκχωρούνται κρυφά από την κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών. Επίσης ζητά να κατατεθούν στη Βουλή
εγγράφως όλα τα στοιχεία των συγκεκριμένων ακινήτων.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, 12 ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ 72 ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ.

Η πρωτοβουλία αυτή, την οποία η Δημοκρατική Συμπαράταξη εφαρμόζει σε όλη τη χώρα, έρχεται ως αντίδραση στην αποκάλυψη ότι οι δανειστές ζήτησαν τη συμπερίληψη στη λίστα άνω των 10.000 ακινήτων κυριότητας του Δημοσίου που αρχικώς δεν ήταν και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξαρτήτων Ελλήνων το πραγματοποίησε, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.

Δημήτρης Κρεμαστινός

Ολόκληρη η ερώτηση για τα Δωδεκάνησα, ακολουθεί:

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ

ΠΡΟΣ:
-Υπουργό Οικονομικών,κ. Ε.Τσακαλώτο,

ΘΕΜΑ: «ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 12 ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ;»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια, ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους.

Η διοίκηση του Υπερταμείου, που βρίσκεται κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών, δεν αρκέστηκε στην περιουσία που μέχρι πρόσφατα της είχε εκχωρηθεί, αλλά ζήτησε με επιστολή της, στις 14 Ιουνίου 2018, να μεταφερθούν στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» που είναι θυγατρική του εταιρεία, άλλα 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει την απαίτηση του Υπερταμείου και με την αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ Β’ 2320 / 19-6-2018) μεταβίβασε στην ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. 10.119 ακίνητα, κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, συνολικού εμβαδού γης 511.357.451 τ.μ. και συνολικής δομημένης επιφάνειας 22.601 τ.μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα εκδόθηκαν από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής η εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών (απόφαση 86 ΦΕΚ Β’ 2317/19-6-18) και το σχετικό ΦΕΚ για τη μεταβίβασή τους, όπου τα 10.119 ακίνητα αναφέρονται μόνο με τον Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), χωρίς καμία περιγραφή της θέσης, της έκτασης, της χρήσης, και των λοιπών τους στοιχείων, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις αντιδράσεις.

Από αυτά, 12 ακίνητα είναι στο Νομό Δωδεκανήσου και επειδή η Κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, ενήργησε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Τοπικών Κοινωνιών που χρησιμοποιούν, αξιοποιούν ή διεκδικούν προς αξιοποίηση τα συγκεκριμένα ακίνητα.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κ.Κ ΥΠΟΥΡΓΕ:

  • Ποια είναι τα 12 δημόσια ακίνητα από το Νομό Δωδεκανήσου που εκχωρούνται στους δανειστές;
  • Ζητήσατε ή σκοπεύετε να ζητήσετε τη γνώμη των τοπικών κοινωνιών;
  • Προτίθεστε να αναθεωρήσετε τις αποφάσεις σας;

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ:

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν τα 12 δημόσια ακίνητα στο Νομό Δωδεκανήσου, που εκχωρούνται κρυφά από την τοπική κοινωνία στο Υπερταμείο με απαίτηση των δανειστών.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ