Ο υποψήφιος Βουλευτής Δωδ/σου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Δημήτρης Γάκης έκανε την ακόλουθης δήλωση με αφορμή την δρομολόγηση του πλοίου «Πρέβελης» ξανά στη Δωδεκάνησο μετά τις αντιδράσεις από φορείς του Βορείου Αιγαίου:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΚΗΣ π.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Υπουργείο Ναυτιλίας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη έκαναν πάλι  το θαύμα τους στη Δωδεκάνησο . Αντέδρασε το Βόρειο Αιγαίο (Βλέπε Νότη Μηταράκη)για τη δρομολόγηση πλοίου 44 ετών και τα δρομολόγια περιορίστηκαν σε ένα την εβδομάδα και μεταφέρθηκε ως δια μαγείας στην Δωδεκάνησο!

Το συγκεκριμένο πλοίο εμφανίστηκε για το δρομολόγιο που εκτελούσε το Blue Star Patmos και το οποίο θα αντικαθιστούσε λόγω συντήρησης για 20 ημέρες το πλοίο «Διαγόρας». Μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις από το Βόρειο Αιγαίο το πλοίο των 44ετών που αποδρομολογήθηκε πρόσφατα από τα Νότια Δωδεκάνησα, δρομολογείται και πάλι στα στο Νομό μας για να συνδέει Πειραιά με Ρόδο, με στάσεις σε αρκετά νησιά του Βορείου Συμπλέγματος.

Δικαιολογημένα ξεσηκώνονται οι δήμαρχοι με πρώτη τη δήμαρχο Τήλου που διερωτάται  «αν μετά το μεγάλο ρεζιλίκι που μας έχετε χωρίς γιατρούς, μας στέλνετε τώρα και “ολοκαίνουριο” πλοίο;».

Ένα πλοίο που λόγω ηλικίας το ταξίδι μαζί του είναι πολύωρο και κουραστικό. Την ίδια ώρα δεν θα πρέπει να παραλείψω τις ήδη διαφαινόμενες διαμαρτυρίας από την Η.Ν. Κάσο και την Κάρπαθο για το υψηλό κόστος με το οποίο θα επιβαρύνονται από το νέο πλοίο της γραμμής. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά στο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στις 21 Μάιου ο ελληνικός λαός θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στον κ. Πλακιωτάκη και στην κυβέρνηση Μητσοτάκη! Έως εδώ!