Το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου επισκέφθηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου απεύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές που συμμετείχαν στην διαδικασία των εξετάσεων Πιστοποίησης των αποφοίτων του μεταλυκειακού έτους – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων που εφαρμόζεται με επιτυχία για δεύτερη φορά.

Στην ομιλία του προς τους νέους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, ο Δημήτρης Γάκης αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού, που αποτελεί έμπρακτη στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης από την Κυβέρνηση γιατί οδηγεί σε απόκτηση πτυχίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αντίστοιχης ειδικότητας επιπέδου 5, βοηθώντας σημαντικά τους νέους με αυξημένα πλέον προσόντα ώστε να διεκδικήσουν μια θέση στο αντικείμενο της ειδικότητάς τους στην αγορά εργασίας καθώς και στις διαδικασίες πρόσληψης στο δημόσιο.

Από την επίσκεψη του βουλευτή Δημήτρη Γάκη στο ΕΠΑΛ Ρόδου.

«Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η παρέμβασή μου πριν από ένα χρόνο είχε θετικό αποτέλεσμα και η Ρόδος καθιερώθηκε σαν εξεταστικό κέντρο, διευκολύνοντας τους Δωδεκανήσιους απόφοιτους των ΕΠΑΛ στη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, απαλλάσσοντας τις νησιωτικές οικογένειες από την οικονομική επιβάρυνση της μετάβασης τους στην Κρήτη ή στην Αθήνα».

Ενισχυτική του θεσμού και των νέων αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αποτελεί επίσης η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να γίνεται η διαδικασία πιστοποίησης δωρεάν, σε αντίθεση με προηγούμενες φορές όπου επιβαρύνονταν οι απόφοιτοι με ένα σημαντικό οικονομικό κόστος.

Από την επίσκεψη του βουλευτή Δημήτρη Γάκη στο ΕΠΑΛ Ρόδου.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Δωδεκανήσου είχε συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων (ΣΔ) του 1ου ΕΠΑΛ Ρόδου και ενημερώθηκε από το διευθυντή του Σχολείου Ιωάννη Καραμήτσα και τους καθηγητές για τα προβλήματα στην κτηριακή και μηχανολογική υποδομή της σχολικής μονάδας. Ο Δημήτρης Γάκης ενημερώθηκε επίσης για την εκπαιδευτική διαδικασία της μαθητείας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαγγελματική/τεχνική εκπαίδευση της περιοχής ευθύνης του 1ου ΕΠΑΛ. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου δεσμεύθηκε να προωθήσει αρμοδίως τα αιτήματα του ΣΔ και να παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία επίλυσής τους, παρεμβαίνοντας κατάλληλα για την υλοποίησή τους μέσα από το θεσμικό του ρόλο.

Σύγχρονη επαγγελματική εκπαίδευση – εργασία και προοπτική για να μείνουν οι νέοι στα νησιά μας «Στόχος μας είναι η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στη νησιωτική χώρα, που αποτελεί για εμάς παράγοντα κοινωνικής συνοχής και προόδου. Η λειτουργία τμημάτων με όλες τις ειδικότητες που ζητούν οι νέοι στα νησιά μας, σε σύγχρονα και κατάλληλα εξοπλισμένα ΕΠΑΛ, είναι προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση στις νησιωτικές περιφέρειες που οι τοπικές κοινωνίες περιμένουν. Για να μείνουν οι νέοι στον τόπο τους», τόνισε στη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής Δωδεκανήσου.