Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στις 5 Δεκεμβρίου παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Καλύμνου και δήλωσε στην εκπομπή της Ειρήνης Χαλκίτη:

Δημήτρης Γάκης

«Είναι μια μεγάλη στιγμή για την Κάλυμνο σήμερα, μια στιγμή αντάξια της Ιστορίας της Καλύμνου, μια δικαίωση της μακράς ναυτικής της παράδοσης και επιπλέον μια στιγμή που θέτει τις βάσεις για μια άλλη αναπτυξιακή πορεία του νησιού. Η ανεργία και τα χρόνια προβλήματα έρχονται να αντικατασταθούν με την ανάπτυξη και την προοπτική. Οι δεξιότητες των κατοίκων της Καλύμνου θα μπολιαστούν με την είσοδο νέων ανθρώπων και νέων ιδεών.

Κάλυμνος

Με τη λειτουργία της Ακαδημίας, η πολύτιμη ναυτική παράδοση, οι δεξιότητες και ο χαρακτήρας των κατοίκων της θα έρθουν σε επαφή με νέους ανθρώπους και καινούργιες ιδέες και μέσα από αυτή την συνάντηση θα γεννηθεί μια νέα προοπτική για την Κάλυμνο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις προσπάθειες που οδήγησαν στην σημερινή ευτυχή κατάληξη. Η σημερινή κυβέρνηση έχει τη δύναμη και την πολιτική βούληση να δώσει τη λύση και είμαστε ικανοποιημένοι και υπερήφανοι γι’ αυτό».