Με τη συνεδρίαση των εκπροσώπων των εθνικών Κοινοβουλίων ξεκινούν αύριο Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, στο Στρασβούργο οι εργασίες της Δεύτερης Ολομέλειας της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ

Από το  Ελληνικό Κοινοβούλιο θα συμμετέχουν ο κ. Δημήτρης Καιρίδης, με αυτοπρόσωπη παρουσία και οι  Μαριέττα Γιαννάκου, Γιάννης Μπουρνούς και Γιώργος Παπανδρέου (διαδικτυακά).

Στο πλαίσιο της Διάσκεψης, και προκειμένου να εξεταστούν τα βασικά ζητήματα που απασχολούν  τους Ευρωπαίους πολίτες, έχουν συγκροτηθεί εννιά ομάδες εργασίας, σε δύο από τις οποίες (Μετανάστευση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός) θα προεδρεύσουν εκπρόσωποι των εθνικών Κοινοβουλίων.

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης όλων των συμμετεχόντων βουλευτών, ο Έλληνας βουλευτής κ. Δημήτρης Καιρίδης αναλαμβάνει την προεδρία της ομάδας εργασίας για τη μετανάστευση, από κοινού με τον βουλευτή της ιταλικής Γερουσίας κ. Alessandro Alfieri.

Οι ομάδες εργασίας θα συνεδριάσουν την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και οι Έλληνες βουλευτές θα συμμετάσχουν στις Ομάδες για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (Μ. Γιαννάκου), την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία (Γ. Μπουρνούς) και την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό (Γ. Παπανδρέου).

Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διάσκεψης, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου.