“Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, που στην δίνη των εξελίξεων και τον κυνισμό των αριθμών, πράξεις και πρωτοβουλίες της AXION HELLAS , δίνουν νόημα στην Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά” τόνισε ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Ανδρ. Λάμπρος, απευθυνόμενος στην Axion Hellas, κατά την διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν τους, στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο Ευαγγελιστρίας Καρπάθου,στις 4/5/2018.

Ο δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος χαιρετiζει και ευχαριστεί την Axion Hellas

“Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου και όλων των κατοίκων, από το νοτιότερο έως το βορειότερο άκρο του ακριτικού μας νησιού, ευχαριστούμε θερμά την Axion Hellas. Αφενός γιατί υπάρχει. Και αφετέρου, γιατί έχει την απίστευτη – μαγική ικανότητα να δημιουργεί και να εξελίσσει αυτή της την παρουσία με τον καλύτερο τρόπο: Αγωνιζόμενη, δραστηριοποιούμενη, με ένα και μοναδικό σκοπό: Την προσφορά.

Η απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα, Η δύσκολη πρόσβαση τόσο σε βασικά αγαθά, όπως οι υποδομές υγείας και εκπαίδευσης, όσο και σε δράσεις ή εκδηλώσεις που στοχεύουν στη βελτίωση, προαγωγή και εξέλιξη του πνευματικού, πολιτιστικού, επαγγελματικού και κοινωνικού επιπέδου της τοπικής ζωής, καθιστά την προσφορά σας ακόμη πιο ουσιαστική, πιο σημαντική για όλους εμάς, τους κατοίκους της νησιωτικής Ελλάδας.

O δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρου προσφέρει αναμνηστικό ενθύμιο στον Πρόεδρο της Αxion Hellas Βασίλη Πατέρα.

Η επικοινωνία μας με την Axion Helllas ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με τον Πρόεδρο της τον κ. Βασίλη Πατέρα, έως ότου φτάσουμε στο σήμερα. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον χαρακτήρα του κ. Πατέρα. Ισχυρή προσωπικότητα. Ισχυρός χαρακτήρας. Ήρεμη Δύναμη. Άνθρωπος με τεράστια έφεση προς το καλό. Διαθέτει μία απίστευτη σοφία και τεράστια πείρα διαχείρισης προβλημάτων και επίλυσής τους. Με βαθιά και αξιοζήλευτη εσωτερική γαλήνη. Ακόμη και όταν όλοι κάμπτονται, Εκείνος μένει ασάλευτος με απόλυτη πίστη, ηερεμία και βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά.

Κύριε Πατέρα, σας ευχαριστώ λοιπόν, προσωπικά, για την ευκαιρία που μου δώσατε να σας
γνωρίσω. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς,

Εσάς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Axion Hellas, καθώς και όλα τα συνεργαζόμενα μαζί σας ιδρύματα και χορηγούς, για τη συνολική προσφορά της Axion Hellas στο νησί μας.

 • Για την κατασκευή σε χρόνο ρεκόρ των δύο πολυγηπέδων στο 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου.
 • Για τους ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων που εξέτασαν τους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του νησιού μας.
 • Για τις εκπαιδευτικές-καλλιτεχνικές δράσεις που οργανώσατε και φέρατε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.
 • Για τη συναυλία που διοργανώνετε αύριο με τον αγαπημένο μας διάσημο Έλληνα τραγουδιστή κ. Σάκη Ρουβά – γνωστός και ο ίδιος για την φιλανθρωπική του δράση- παράλληλα με τα εγκαίνια του τεχνολογικού εξοπλισμού, που προσφέρετε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο.

H Oλυμπιονίκης Τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση δέχεται αναμνηστικό ενθύμιο από τον Δήμαρχο Καρπάθου.

Ενέργειες σαν και αυτές, φανερώνουν μεγάλη ευαισθησία και ανθρωπιά. Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, που στην δίνη των εξελίξεων και τον κυνισμό των αριθμών, πράξεις και πρωτοβουλίες της AXION HELLAS, δίνουν νόημα στην Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά.

Παράλληλα μας γεμίζουν Δύναμη, Χαρά, Ελπίδα και Αισιοδοξία για το μέλλον. Διότι, αισθανθήκαμε και αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μόνοι, αλλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται και νοιάζονται για εμάς. Και αυτό το τονίζω ιδιαίτερα γιατί όλους εσάς,
σας νιώθουμε πλέον δικούς μας ανθρώπους, φίλους μας.

Να θεωρείτε λοιπόν, κυρίες και κύριοι που συμμετέχετε στην Αποστολή και την Κάρπαθο, δικό σας νησί. Εύχομαι ολόψυχα, η συνεργασία μας να συνεχιστεί.

Καλή συνέχεια στο ιδιαίτερα αξιόλογο και σημαντικό εθελοντικό σας έργο. Κερδίσατε τις καρδιές όλων μας.

Σας ευχαριστώ.”

Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου.

Από αριστερά: Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου Γιάννης Μηνατσής, Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Μαναρουλάς, Δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρου, Πρόεδρος της Axion Hellas Βασίλης Πατέρας, Αίγλη Ζέλλου και Δωρόθεος Σαμολαδάς.

Ο Πρόεδρος της Axion Hellas κ. Βασίλης Πατέρας δήλωσε ικανοποιημένος από την αποστολή στην Κάρπαθο στο πλαίσιο του 5ο Διάπλου και ανακοίνωσε ότι “Οι δράσεις μας στην Κάρπαθο θα έχουν οπωσδήποτε συνέχεια!” Ο Δήμος Καρπάθου απένειμε αναμνηστικά στην Axion Hellas αλλά και στα συνεργαζόμενα με αυτήν ιδρύματα:

 • Βρετανικό Συμβούλιο
 • Robert F. Kennedy Human Rights
 • Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη
 • Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών
 • Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας
 • Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη
 • Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
 • Σύλλογος “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”

Το δείπνο πλαισίωσε με ένα άρτια επιμελημένο πρόγραμμα το Λύκειο Ελληνίδων Καρπάθου.

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου