Με αφορμή την 68η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον κορμό του Ελληνικού Κράτους, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης, δήλωσε:

«Η επέτειος της 7ης Μαρτίου αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία του Δωδεκανησιακού λαού. Η εμβληματική αυτή ημέρα συμπυκνώνει τους πολλούς και επίπονους αγώνες των Δωδεκανήσιων για την Ενσωμάτωση στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η 7η Μαρτίου, δεν είναι μόνο επέτειος μνήμης και τιμής αλλά και ένα σημείο αναφοράς για το μέλλον. Σηματοδοτεί την αρχή για μια αναπτυξιακή πορεία που πρέπει να επιλέξουμε και να ακολουθήσουμε, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος και να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης στη νησιωτική μας χώρα.

Η φετινή επέτειος, έρχεται σε μια καθοριστική χρονική στιγμή για τη χώρα μας. Η προσφυγική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα στην αρχιτεκτονική και στην ταυτότητα της Ευρώπης που ξέραμε. Οι βασικές αρχές και αξίες που διαμόρφωσαν την Ε.Ε., δοκιμάζονται την πράξη. Ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι νησιώτες στο Αιγαίο, εκφράζουν το πραγματικό πρόσωπο της Ευρώπης, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά. Με τα δικά τους έργα, συμβάλλουν στην προσπάθεια ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της κοινωνίας, να δημιουργηθεί μια πραγματική αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών.

Σε αυτό το σύνθετο πλαίσιο, η Ελλάδα, έχει μια μοναδική ευκαιρία ανάκαμψης, να βγει απ’ αυτήν την κρίση με μια κοινωνία πιο ισχυρή, με μια οικονομία πιο σταθερή, παραγωγική και βιώσιμη, με μια χώρα με αυξημένο ρόλο στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη.

Αυτές είναι οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα, και είμαστε ιστορικά υποχρεωμένοι να αντέξουμε και να πετύχουμε. Ενωμένοι, με λογισμό και όραμα για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Είμαστε  σίγουροι, ότι ο Δωδεκανησιακός λαός έχει τη θέληση και την αυτοπεποίθηση να το κάνει πράξη».

Πηγή: Γραφείο Τύπου Δ. Γάκη