Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Η χώρα μας, όπως και όλος ο πλανήτης περνάει μια μεγάλη δοκιμασία για την Δημόσια Υγεία και την ανθρώπινη ζωή, αντιμετωπίζει ένα πόλεμο από ένα αόρατο και επικίνδυνο αντίπαλο, αυτόν της διάδοσης του κορωναιού. Ήδη εκατοντάδες στην χώρα μας έχουν εντοπιστεί ως κρούσματα, ενώ κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν χάσει την ζωή τους.

Αυτή την κρίσιμη ώρα κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ή να αισθάνεται ότι είναι αλώβητος. Άλλωστε ο ιός έχει διαδοθεί σχεδόν σε εκατό χώρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη και σε σειρά χωρών της Ευρώπης. Όλοι μας βλέπουμε τι συμβαίνει στην Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και  σε άλλες χώρες.

Γι αυτό θα σας παρακαλέσω να τηρείτε αυστηρά το σύνολο των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την Πολιτεία, είτε αφορούν στην προσωπική υγιεινή του καθένα, είτε αφορούν σε επαγγελματικές δραστηριότητες ή στην αποφυγή συνωστισμού σε οποιοδήποτε χώρο. Είναι στοιχειώδες χρέος απέναντι στην κοινωνία μας και την ζωή του διπλανού μας.

Πηγάδια, Κάρπαθος!. Φωτό: Πωλ Βιττωρούλης.

Συμπατριώτισσες,  συμπατριώτες,

Αυτή την δύσκολη ώρα βρίσκομαι να αναρρώνω από επέμβαση που γνωρίζετε ότι έκανα στις Η.Π.Α. Η σκέψη μου όμως και η καρδιά μου βρίσκεται στο Νησί μας. Σύντομα θα είμαι δίπλα σας. Ωστόσο, καθημερινά επικοινωνώ με τους συνεργάτες μου ώστε να συντονίζω το έργο του Δήμου, να ενημερώνομαι, να καταλήγουμε σε μέτρα για την αιφνιδιαστική μάχη που καλεστήκαμε να διαχειριστούμε. Στόχος είναι η επιτάχυνση των ρυθμών δουλειάς από την Δημοτική Αρχή, ώστε πριν απ΄όλα να εξασφαλίζεται καλύτερη καθαριότητα, συνθήκες υγιεινής για τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου. Επίσης, μια σειρά υπηρεσίες θα παρέχονται αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες, επομένως δεν είναι ανάγκη να πηγαίνετε στο Δημαρχείο  για το παραμικρό πρόβλημα.

Αυτή την ώρα αυτό που επείγει είναι η προστασία της Υγείας, της Ζωής κάθε δημότη. Γι αυτό σας παρακαλώ να μένετε στο σπίτι όσο περισσότερο γίνεται.  Ιδιαίτερα οι πιο ηλικιωμένοι συμπατριώτες δεν έχουν κανένα λόγο να κυκλοφορούν. Οι δε νέοι άνθρωποι θα πρέπει να δείξουν με την στάση τους ότι διαθέτουν ευθύνη και αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των γονιών, του παππού και της γιαγιάς, μη κυκλοφορώντας άσκοπα, αποφεύγοντας μετακινήσεις, εκδρομές ή ταξίδια.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Θα δώσουμε και  αυτή  την μάχη με επιτυχία !!!

Εμείς οι Καρπάθιοι, γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αίσθηση κινδύνου, ευθύνης, αυτοπειθαρχίας.

Με αγάπη για κάθε δημότη,

Ο   Δήμαρχος   Καρπάθου
Ιωάννης   Θεμ.   Νισύριος