ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ
Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Καρπάθου,Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Καρπάθου

Κύριε Πρόεδρε

Με την παρούσα επιστολή, σας ανακοινώνω ότι αποχωρώ από τη δημοτική παράταξη ‘’Καρπαθιακή Ενότητα’’ και για το υπόλοιπο της θητείας μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα λειτουργώ ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, παραμένοντας ενεργός και μάχιμος με διαρκή παρουσία και συμμετοχή σε ότι αφορά στο νησί μας.

Στις εκλογές της 18ηςΜαΐου 2014, οι πολίτες της Καρπάθου με την εντολή τους, επέλεξαν στο πρόσωπό μου ως πλειοψηφώντα Σύμβουλο της μειοψηφίας, να υπηρετήσω τα συμφέροντα του Δήμου μας από τη θέση αυτή. Την εντολή αυτή, έχω υποχρέωση να τιμήσω και να εξαντλήσω μέχρι τέλους, ευσυνείδητα και με συνέπεια, πλην όμως εφ’ εξής, καθόλα διακριτά από το Δημοτικό συνδυασμό που εξελέγηκα.

Η απόφασή μου αυτή επιβλήθηκε από την ανάγκη να αναδειχθεί μια νέα αντίληψη στο Δήμο Καρπάθου.

Αυτή που αντιπροσωπεύει την ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα για το νησί μας, που θα στηρίζεται σε ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Κάρπαθο. Με ενότητα, συνεργασία και νέους ανθρώπους.

Η Κάρπαθος είναι πολύ μικρή για να έχει την πολυτέλεια άσκησης μιας στείρας αντιπολίτευσης, με σκληρά χαρακτηριστικά.

Η Κάρπαθος όμως είναι ταυτόχρονα και πολύ μεγάλη.

Τόσο μεγάλη ώστε να υπάρχει χώρος για όλους, να μην περισσεύει κανείς.

Συνειδητή μου επιλογή από εδώ και πέρα είναι να μιλάω μόνο για το αύριο και όχι για το χθες.

Να μιλάω με προτάσεις για το μέλλον αυτού του νησιού.

Να καταθέτω προτάσεις για το Νέο Δήμο Καρπάθου, που πρέπει να είναι ο Δήμος των δημοτών, της συμμετοχής και της συνεργασίας. 

Ένα Δήμο που θα μπορεί να διαμορφώσει έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, ένα αναπτυξιακό σχέδιο για το νησί, που πρέπει να περιλαμβάνει:

  1. Τις νέες υποδομές και τα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του νησιού.
  2. Την επιλογή της Καρπάθου να επενδύσει στην ποιότητα του τουρισμού. Να γίνει ένας προορισμός για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να προσελκύσει επισκέπτες με μέσο και υψηλό εισόδημα, κάτι που θα σημαίνει αύξηση των εσόδων για όλο το νησί.
  3. Την ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού για να αναπτυχθεί οικονομική δραστηριότητα, αλλά και για να αξιοποιηθούν οι περιουσίες των πολιτών.
  4. Την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, μέσα από μια ολοκληρωμένη μελέτη που θα περιλαμβάνει έργα και αξιοποίηση της νέας τεχνογνωσίας στις αφαλατώσεις, για να εξασφαλιστεί η επάρκεια νερού σε όλο το νησί.
  5. Τη μετεξέλιξη της Καρπάθου σε νησί-πρότυπο καθαριότητας με πράσινα σημεία, ολιστική διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, αποτυπώνουν μια νέα αντίληψηγια το Δήμο Καρπάθου.

Σε αυτή την αντίληψη πιστεύω και αυτή την αντίληψη θέλω να υπηρετήσω. Με νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, πρωτοποριακές προτάσεις και μεγάλη όρεξη για δουλειά, μεγαλύτερη από αυτήν που είχα όταν κατέβηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος.

Κυρίως όμως με μια άλλη νοοτροπία και αρχές, γιατί η Κάρπαθος δεν μπορεί να πάει στο αύριο με τις αντιλήψεις του χθες.

Αναλαμβάνοντας το μερίδιο της δικής μου ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, είμαι υποχρεωμένος να μιλήσω και να διαφοροποιηθώ, επισήμως και δημοσίως.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε, κ.κ Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγαπητοί συνδημότες.

Αξιοπρεπώς εισήλθα στην παράταξη ‘’Καρπαθιακή Ενότητα’’, και αξιοπρεπώς αποχωρώ, εξακολουθώντας να πιστεύω στο όραμα και τους στόχους που αποτέλεσαν πραγματικό κίνητρο ενασχόλησής μου με τα κοινά του τόπου μας, και γι’ αυτούς είμαι και παραμένω μάχιμος και ενεργός για το μέλλον, κρίνοντας ότι δεν έχω πλέον καμιά ηθική και πολιτική δέσμευση προς την παράταξη αυτή.

Η Κάρπαθος απαιτεί νέο όραμα για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξή της.

Η Κάρπαθος μας ενώνει όλους· και έχει έλθει η ώρα το νησί μας να κοιτάξει μπροστά.

Μόνο Μπροστά, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.

Για την Κάρπαθο της καρδιάς μας.

Kάρπαθος 9 Ιουλίου 2018

Ο ΔΗΛΩΝ
Μιχαήλ Γ. Τσαμπουνιεράκης
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος