Με αφορμή τον αποχαρακτηρισμό του συνόλου των σχολικών μονάδων της Ρόδου και των μισών σχολείων της Λέρου από το καθεστώς των «δυσπρόσιτων σχολείων» ο τ. υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και π. βουλευτής Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Γιώργος Νικητιάδης

«Δυστυχώς η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει εδώ και μεγάλο διάστημα δείξει πως αντιλαμβάνεται την Παιδεία στη χώρα μας, με την κατάργηση της αριστείας και την ανάδειξη της μετριότητας στο σύνολο του κορμού των ελληνικών γραμμάτων. Τώρα, με την πρόσφατη υπουργική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού στην ουσία μπαίνει δυναμίτιδα στα σχολεία των δυσπρόσιτων περιοχών της Δωδεκανήσου. Αναρωτιέται κανείς αν το δήθεν μεταφορικό ισοδύναμο για τα νησιά μας, βρίσκει στον χώρο της Παιδείας την πλήρη εφαρμογή του με τον πρόσφατο αποχαρακτηρισμό. Αναρωτιέται κανείς με το νέο καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πως και πότε θα στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς τα σχολεία του Γενναδίου, της Αρχίπολης, της Διμυλιάς, της Ελαιούσας, της Κρητηνίας, του Έμπωνα, της Σαλάκου, των Απολλώνων και της Λέρου.

Το μεταφορικό ισοδύναμο της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Παπακώστα παίρνει σάρκα και οστά στην πράξη στον χώρο της Παιδείας στα νησιά μας. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για την Πατρίδα μας και τα νησιά μας».