Πληροφορούμενος από την εταιρεία Singular τον αριθμό ψήφων που έλαβε στις ευρωεκλογές και που ανέρχεται σε 5.332 κατατάσσοντάς τον πρώτο στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο σε σταυρούς, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Νικητιάδης προέβη στην παρακάτω ανακοίνωση :

« H στήριξη των συμπατριωτών μου Δωδεκανησίων στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσω την συμμετοχή μου στους αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας και τον λαό της Δωδεκανήσου.

Γιώργος Νικητιάδης

Η πρωτιά που μου έδωσαν στη Δωδεκάνησο στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής με τιμά ιδιαιτέρως και με ενθαρρύνει για να παραμείνω δίπλα σε κάθε κάτοικο των νησιών μας. Ευχαριστώ, όχι μόνο όσους με ψήφισαν, αλλά και όλους τους άλλους συμπατριώτισσες και συμπατριώτες μας, που έδειξαν καθημερινά με την στάση τους απέναντί μου, ότι η φωνή μου, είναι και  η δική τους φωνή για όσα μας αξίζουν και μας έχει στερήσει το Αθηνοκεντρικό κράτος. Ευχαριστώ τον κόσμο της Δωδεκανήσου που κατέταξε το Κίνημα Αλλαγής δυναμικά στην τρίτη θέση με ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από αυτό των τελευταίων Εθνικών εκλογών.

Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους να συνεχίσω τον αγώνα μου από οποιονδήποτε μετερίζι κληθώ για ένα καλύτερο αύριο για τα νησιά μας. Για να έχουμε ξανά φωνή.

Όπως είχα δηλώσει, αποδέχτηκα την πρόταση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά να συμμετάσχω στις Ευρωπαϊκές εκλογές, με το βλέμμα στραμμένο και την καρδιά μονίμως εγκαταστημένη στα νησιά μας. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κινήθηκα με βάση την παραπάνω δέσμευση μου.

Προσπάθησα σε κεντρικό επίπεδο να προβάλω το μεγάλο ζήτημα με τον ΦΠΑ, το μεταναστευτικό, την ανάγκη για κοινή αμυντική και εξωτερική πολιτική στην Ε.Ε, την αλλαγή του εκλογικού νόμου για να εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, οι περιφέρειες της χώρας και τέλος την πρόταση που κατέθεσα στο δημόσιο διάλογο για την ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη επίτροπο τουρισμού.

Όλα τα παραπάνω είναι θέματα που απασχολούν ΑΜΕΣΑ τα νησιά μας. Είναι τα μεγάλα μας θέματα. Για όλα αυτά και όσα άλλα γνωστά προβλήματα μας ταλανίζουν χρόνια, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι γιατί απαιτείται ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΩΝΗ. Για να μπορέσουμε ενωμένοι όλοι στο Κίνημα  Αλλαγής να φέρουμε στις Εθνικές Εκλογές ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».