Αισθάνομαι την υποχρέωση ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη “ΝΕΑ ΠΝΟΗ”, και ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ύδρευσης Αποχέτευσης, με απόφαση του δημάρχου από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Αύγουστο του 2021 όπου και πάλι με απόφαση του ο Δήμαρχος κ. Νισύριος με απομάκρυνε από τα καθήκοντα μου, να δώσω απάντηση στο τελευταίο δελτίο τύπου, του Δήμου Καρπαθου.

ΛΥΡΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Διαβάζοντας το δελτίο αυτό που εξέδωσε για παρεμβάσεις έργων του Δήμου Καρπάθου, στην υπηρεσία ύδρευσης αποχέτευσης και για αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζω και αναφέρω τα παρακάτω:

Εκτός από το έργο 4.  Αντικατάσταση δικτύου αποχέτευσης Χατζηγεωργίου στη περιοχή Σίσαμος, όλα τα άλλα που αναφέρει σαφέστατα έγιναν από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως Παράταξη “ΝΕΑ ΠΝΟΗ”, προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν επί θητείας μου ως Αντιδήμαρχου.

Στην συνέχεια με απόφαση του με απομάκρυνε από θέση ευθύνης όχι μόνο εμένα αλλά και τους στενούς συνεργάτες της παράταξης μας που ο Καρπαθιακός Λαός με εντολή του μας εξέλεξε για τέσσερα χρόνια να διοικήσουμε τον Δήμο Καρπάθου.

Να διευκρινίσω ότι στο θέμα του ταχυδυιλυστηρίου που αναφέρεται ο κ. Δήμαρχος η τότε μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο που στην συνέχεια έγινε (πλειοψηφία)το καταψήφισε και βλέπουμε το οξύμωρο να το αναφέρει ο Δήμαρχος ως έργο που το έκανε η “ΝΕΑ ΠΝΟΗ” και ευχαριστεί τους συναδέλφους της μειοψηφίας για την προσφορά τους.

Στοιχήθηκα δίπλα σου σαν στρατιώτης για να δουλέψουμε μαζί, για να δώσουμε μια “ΝΕΑ ΠΝΟΗ” στο νησί μας που όλοι υπεραγαπάμε.

Δούλεψα αθόρυβα συστηματικά και συνεργατικά γιατί δεν είμαι ο χαρακτήρας που θέλει την επικαιρότητα….αλλά φτάνουν πια οι αναλήθειες και οι εμπαιγμοί κ. Δήμαρχε Καρπάθου.

Ο Αντιδήμαρχος σου έκανε πολλά και σημαντικά στην υπηρεσία ύδρευσης με μελέτες που ήταν έτοιμες και από προηγούμενες Δημοτικές αρχές…Εμείς κ. Δήμαρχε ήρθαμε να συνεχίσουμε το έργο που και άλλοι κοπίασαν για αυτό … και να ανοίξουμε τον δρόμο για τις επόμενες γενιές των Καρπαθίων.

Αν το καταλάβουμε αυτό έστω και τώρα πολλά πράγματα μπορούν να διορθωθούν.

Με εκτίμηση

ΛΥΡΙΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ