Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλο απέστειλε το μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας με την οποία ζητά να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την φιλοτέχνηση και εγκατάσταση σε κεντρικό σημείο του νησιού της προτομής του αειμνήστου Δημήτριου Κρεμαστινού όπως επίσης και για την πορεία υλοποίησης του θεσμού “Απόδοση Τιμής “Δημήτρης Κρεμαστινός”».

+ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

Το μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ότι έχουν παρέλθει σχεδόν δύο έτη από την συνεδρίαση του σώματος κατά την οποία ελήφθη η σχετική απόφαση και έκτοτε δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση τόσο για την πορεία των διαδικασιών που αφορούν στην χωροθέτηση και φιλοτέχνηση και της προτομής της εμβληματικής αυτής προσωπικότητας της πολιτικής ζωής του τόπου μας όσο και για την υλοποίηση του θεσμού με τη σύνθεση της γνωμοδοτικής 5μελούς επιτροπής τα μέλη της οποίας είναι αρμόδιος να επιλέξει ο δήμαρχος Ρόδου ο οποίος θα είναι και ο επικεφαλής.

ΒΑΪΟΣ ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ

Όπως επισημαίνει ο κ. Βάιος Καλοπήτας, δεδομένου ότι ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός αποτέλεσε σύμβολο για την ιατρική, για την πολιτική και τίμησε τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, είναι σκόπιμο να ενημερωθεί ο Δωδεκανησιακός λαός σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες καθώς από τις 18 Μαΐου 2020 οπότε και συνεδρίασε το σώμα, δεν υπάρχει καμία σχετική επίσημη ενημέρωση επί του θέματος.