Βράβευση Δημήτριου Θ. Κρεμαστινoύ

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός: "Οσα πέτυχα στην πολιτική, τα πέτυχα γιατί δεν ήμουν πολιτικός."Μετά την βράβευση του από τον Γεώργιο Παρχαρίδη, στο πλαίσιο της Ημερίδας «Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)», ο Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Παν. Αθηνών Δημήτριος και πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός, μίλησε στο κοινό για το πως κατόρθωσε να συνδυάσει την ιατρική του ιδιότητα με την πολιτική, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά, δίνοντας ουσιαστικά συμβουλές αξιοκρατίας στους νέους γιατρούς. Στην ομιλία του αναφέρει χαρακτηριστικά: " Το να ασχολείται ένας μη πολιτικός με την πολιτική είναι σωστό, το να πηγαίνει ένας στην πολιτική για να γίνει γνωστός είναι λάθος και ο τόπος καταστρέφεται από αυτή την κατηγορία των πολιτικών".Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Δημήτριου Κρεμαστινού και όσα είπε για την πολιτική, αλλά και την επιστημονική του καριέρα. #Livemedianews#mednews

Posted by Livemedia.gr on Friday, November 9, 2018

Τον Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Θ. Κρεμαστινό τίμησαν φέτος τα καρδιολογικά τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και Πειραιά “Αγ. Παντελεήμων”, για το συνολικό του έργο σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Υγείας Πειραιώς και Αιγαίου στο πλαίσιο της Ημερίδας «Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)».

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Ο Καθηγητής Κρεμαστινός του οποίου η πολυετής ιατρική σταδιοδρομία συνδέθηκε με τις σημαντικότερες καρδιολογικές κλινικές όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας “Γεώργιος Γεννηματάς”, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο “Αττικόν” τις οποίες οργάνωσε εκ του μηδενός.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Γεώργιος Παρχαρίδης βραβεύει τον Καθηγητή Δρημήτρη Κρεμαστινό

Η βράβευση έγινε παρουσία των συνεργατών του Καθηγητή Κρεμαστινού οι περισσότεροι εκ των οποίων σήμερα είναι καθηγητές Καρδιολογίας και διευθυντές σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ειδικότερες επιστημονικές εισηγήσεις έκαναν οι καθηγητές Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης και Ιωάννης Λεκάκης. Της βράβευσης προέδρευσε ο Ομ. Καθηγητής Γεώργιος Παρχαρίδης.

Ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης

Μετά την βράβευση του από τον Καθηγητή Γεώργιο Παρχαρίδη, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτριος Κρεμαστινός, μίλησε στο κοινό για το πως κατόρθωσε να συνδυάσει την ιατρική του ιδιότητα με την πολιτική, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά, δίνοντας ουσιαστικά συμβουλές αξιοκρατίας στους νέους γιατρούς.

Οι Καθηγητές Καρδιολογίας του Παν/μίου Αθηνών Γ. Θεοδωράκης και Ιω. Λεκάκης.

Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το να ασχολείται ένας μη πολιτικός με την πολιτική είναι σωστό, το να πηγαίνει ένας στην πολιτική για να γίνει γνωστός είναι λάθος και ο τόπος καταστρέφεται από αυτή την κατηγορία των πολιτικών”.

Πρόσθεσε επίσης ότι χαίρεται ιδιαιτέρως γιατί οι συνεργάτες του διαχρονικά αναγνωρίζουν ότι τους προώθησε όλους – πάντα αξιοκρατικά – περισσότερο από τις πρακτικές των άλλων καθηγητών έχοντας ως βάση την επιστημονική τους απόδοση.