Υπάρχουν τα ανταλλακτικά αλλά …δεν μπορούν να πάνε στο νησί οι τεχνικοί.

«Αλαλούμ» και τεράστια προβλήματα στις πτήσεις και στο επιβατικό κοινό έχει προκαλέσει εδώ και σχεδόν ένα μήνα η βλάβη σε ραδιοφάρο στο αεροδρόμιο της Καρπάθου.

Εξαιτίας του παραπάνω συμβάντος δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν βραδινές πτήσεις από και προς το νησί, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα βοηθάει στην προσγείωση των αεροσκαφών κατά τις νυχτερινές ώρες!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τροποποιούνται όλες οι βραδινές πτήσεις και να μεταφέρονται υπό το φως της ημέρας, με συνέπεια τελευταία στιγμή να αλλάζουν οι ώρες άφιξης και αναχώρησης, να μην συμβαδίζουν τα δρομολόγια που έχουν ανταποκρίσεις για άλλες περιοχές της Ελλάδας ή του εξωτερικού και τελικά να επιβαρύνονται και το επιπλέον κόστος οι επιβάτες.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαίωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» και ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος, ο οποίος επιπλέον αποκάλυψε ότι τα ανταλλακτικά υπάρχουν, αλλά δεν μπορεί να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία για να ταξιδέψουν οι τεχνικοί στο νησί και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα!

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λάμπρος δήλωσε: «Πράγματι πραγματοποιούνται μόνο πρωινές πτήσεις, λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και αυτό έχει συνέπειες για το επιβατικό κοινό. Έχουν γίνει εδώ και ημέρες όλες οι απαραίτητες ενέργειες και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και από τον Δήμο Καρπάθου, όμως ακόμη δεν υπήρξε λύση».

Ο Δήμαρχος του νησιού προχώρησε όμως και σε μια σημαντική αποκάλυψη: «Παρότι ήρθαν έγκαιρα τα ανταλλακτικά στο νησί, μετά τις απαραίτητες ενέργειες που έγιναν, δεν βρέθηκε ακόμη τρόπος να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, να μπει υπογραφή στην απόφαση και να έρθουν οι αρμόδιοι τεχνικοί στην Κάρπαθο για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα»!

Μάλιστα ο κ. Λάμπρος αναρωτήθηκε τι θα γίνει σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού: «Πέραν όλων των παραπάνω, μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για το τι θα γίνει σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού. Αν υπάρξει ανάγκη να πραγματοποιηθεί βραδινές ώρες αεροδιακομιδή ασθενούς τι θα συμβεί;» αναρωτιέται, χωρίς πάντως να έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρει μια πειστική απάντηση από το «υδροκέφαλο» κράτος των Αθηνών…

Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ