Οι αγρότες βρίσκονται και πάλι στους δρόμους με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης η οποία ολιγωρεί επιδεικτικά αποφεύγοντας ακόμα και να τους συναντήσει για να τεθούν επί τάπητος τα αιτήματα τους.

Βάιος Καλοπήτας, Μέλος ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά την συνάντηση που είχε με αγρότες στον Ορχομενό Βοιωτίας, μέσα από τον διάλογο σαφείς ιεραρχήσεις και προτείνοντας μια σειρά άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων που δίνουν λύσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα του αγροτικού κόσμου, ανέφερε ότι το Κίνημα στέκεται σταθερά στο πλευρό των αγροτών με δέσμη προτάσεων που έχει καταθέσει για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου και την διασφάλιση του εισοδήματός τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγροτών της Ρόδου και της Δωδεκανήσου που αντιμετωπίζουν πρόσθετο κόστος στο ήδη υψηλό κόστος παραγωγής καλώντας την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα λαμβάνοντας μέτρα ελέγχου των τιμών στα εφόδια, στα καύσιμα και στην ενέργεια.

Στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα των νησιωτών αγροτών για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε όλα τα προϊόντα που αφορούν στη γεωργία, στην κτηνοτροφία και στη μελισσοκομία και καλούμε την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύση στο τεράστιο πρόβλημα που επί χρόνια ταλαιπωρεί τους αγρότες της Ρόδου και αφορά στις καταστροφές που προκαλούν στις καλλιέργειες τα ελάφια παράλληλα με την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη προς την κατεύθυνση της ανασυγκρότησης της υπαίθρου η χάραξη εθνικής στρατηγικής στον αγροδιατροφικό τομέα για τη διασύνδεση του με τον τουρισμό, ώστε τα προϊόντα μας να είναι ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές διασφαλίζοντας αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες, μακροπρόθεσμες προοπτικές και νέες θέσεις εργασίας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά επιδότηση στην αγορά λιπασμάτων, η οποία θα αφορά στο κόστος αύξησης της ενέργειας που μετακυλίεται στο κόστος παραγωγής του λιπάσματος, επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου για τους πραγματικούς παραγωγούς και πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Και βέβαια παραμένει πάγιο αίτημα μας η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που θα δώσει άμεση ανακούφιση σε όλους τους νησιώτες.

Ένα μέτρο που σχεδίασε και υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ.

ΒΑΙΟΣ ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ
ΜEΛΟΣ ΚΠΕ ΚIΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓHΣ
Αγίου Ιωάννη | 85100 | Ρόδος
Τ : 22411 22157
Κ : 694 0697411
@: kalopitasv@gmail.com