Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Panorama World Festival” στη Στοκχόλμη (16-18/2/2018), φιλοξενώντας στο περίπτερό της 14 διαφορετικούς προορισμούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Για μία ακόμη φορά, το Νότιο Αιγαίο κέρδισε τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας την ευρεία γκάμα τουριστικών προϊόντων και των ασύγκριτων ομορφιών που διαθέτει.

O Nίκολας Φαρμακίδης στην Στοκχόλμη

Η έκθεση Panorama World Festival προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες. Έλαβε χώρα σε μία περίοδο που οι Σκανδιναβοί προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Ρόδος, η Πάτμος, η Κάρπαθος, η Λέρος, η Κάλυμνος, η Μήλος, η Πάρος, η Σέριφος, η Ίος, η Αμοργός, η Κύθνος, η Αντίπαρος, η Τήνος και η Φολέγανδρος πήραν μέρος στην έκθεση μέσω της ΠΝΑΙ, έχοντας τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν τη θέση τους σε μία από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές!

Ο Νίκολας Φαρμακίδης με τον H.E the Ambassador of Greece in Sweden and the Director of Greek tourism organization of the Nordic countries. — στην τοποθεσία Stockholmsmässan.

«Η αγορά της Σουηδίας όπως και κάθε αγορά της Σκανδιναβίας αποτελεί ένα από τους κύριους “αιμοδότες” της εγχώριας και τοπικής τουριστικής βιομηχανίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σταθερά προσανατολισμένη στη στρατηγική της εξωστρέφειας, προσέφερε την ευκαιρία σε όλα τα νησιά να αντλήσουν από αυτή τη δεξαμενή το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τουριστών.
Τα νησιά μας έχουν μεγάλη απήχηση στις παραδοσιακές αγορές της Σκανδιναβίας ‘Όπως διαπιστώθηκε και στην Panorama World Festival, τη φετινή σεζόν θα κινηθούν ανοδικά οι αφίξεις Σκανδιναβών στην περιοχή μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Friends of Karpathos — στην τοποθεσία Stockholmsmässan.

Σημειώνεται ότι το κοινό της Panorama World Festival περίμενε ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα από το Νότιο Αιγαίο. Στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου διανεμόταν ειδικό έντυπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους προσερχόμενους επισκέπτες.