Με την πρώτη για την καινούργια χρονιά και δεύτερη για την εκπαιδευτική χρονιά της Σχολής παρουσίαση του αφιερώματος μας με τίτλο “Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Γ. Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα”, ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των επιμορφωτικών παρουσιάσεων στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Αίθουσα τροπαίων Σ.Ν.Δ.

Αίθουσα τροπαίων Σ.Ν.Δ. (οι δόκιμοι)

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, τα ιδρυτικά μέλη της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος”  Ευδοκία Βουβάλη και Νίκος Παπαδόπουλος, επισκέφθηκαν την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας μας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) που επικεντρώνεται στις εκπαιδευτικές/επιμορφωτικές παρουσιάσεις στις Σχολές του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Μας υποδέχθηκε ο Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης, Πλοίαρχος κ. Πατσάκης Νικόλαος (ΠΝ).

H κα Ευδοκία Βουβάλη από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”

Προβολή στην Αίθουσα Τροπαίων

Λόγω των υπαρχουσών υγειονομικών συνθηκών, η παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τροπαίων της Σχολής, “φιλοξένησε” ένα μέρος των σπουδαστών-Δοκίμων, ενώ οι υπόλοιποι την παρακολούθησαν  “απομεμακρυσμένα” (remotedly) με χρήση τηλεματικής.

Τίτλος και θέμα της παρουσίασης “Το τελευταίο ταξίδι του Θ/Κ Αβέρωφ στα Δωδεκάνησα”, που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 1945, λίγες μόνο μέρες μετά την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από την Γερμανική κατοχή, το οποίο στην πράξη ήταν ο “αρραβώνας” των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα, και επισφράγισε την κατοπινή Ενσωμάτωση τους στον εθνικό κορμό, δυο χρόνια αργότερα!

Άποψη της αίθουσας τροπαίων με τους σπουδαστές/Δόκιμους και τον Διευθυντή Σπουδών Πλοίαρχο κ Τζάνο Π. (ΠΝ) και Διευθυντή Ναυτικής Εκπαίδευσης Πλοίαρχο κ Πατσάκη Ν.(ΠΝ)

Ο κ. Νικ. Παπαδόπουλος από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”

Ο Διευθυντής Σπουδών Πλοίαρχος κ. Τζάνος Π. (ΠΝ) και ο κ. Νικ. Παπαδόπουλος από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος”

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Υποναυάρχου κ. Καλογερόπουλου, Διευθυντής Σπουδών Πλοίαρχος κ. Τζάνος Π.(ΠΝ), ευχαρίστησε την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” για το έργο της και επέδωσε αναμνηστική τιμητική πλακέτα της Σχολής.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ”