Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κώου – Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ, του Δημάρχου Κω κ Θεοδόση Νικηταρά,της Αντιδημάρχου Κας Κασιωτη υπευθυνης στα θέματα Παιδείας, των Γονέων και συγγενών των μαθητών (μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης και του Σύλλογου Διδασκόντων του 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΩ«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»,) πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2022 η εορταστική εκδήλωση του σχολείου για την 82 επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. (Εορτή της σημαίας) 

Dr ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές για το σχολικό έτος 2021-2022.

Μεταξύ των βραβείων, έγινε η απονομή του ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΣΤΑΜΑΤΗΣ Κ. ΜΑΝΟΥΣΗΣ», για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στην πρωτεύσασα απόφοιτο δια την εξαίρετο επίδοση, συμπεριφορά κ ήθος, Αμοργίνου Αρχοντία του Αντωνίου (με βαθμό 19.9).

Την απονομή έκανε ο Νίκος Σταμ. Μανούσης Ψυχίατρος ο οποίος αναφέρθηκε σε σύντομη παρέμβαση του μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα από τις τρέχουσες συγκυρίες , ότι το βραβείο αυτό αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη και στην ανιδιοτελή και μακροχρόνια προσφορά του ιατρού και πολιτικού Σταμάτη Μανούση προς τους συμπατριώτες του και την λατρεμένη του Κω.

ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ κ.κ. ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Προσέθεσε δε ότι «Αν ήταν σήμερα εδώ μαζί μας ο Σταμάτης Μανούσης νομίζω ότι θα σας απηύθυνε τρεις αρχές που ακολούθησε και ο ίδιος και άφησε σε εμάς ως παρακαταθήκη του:

• Η πρώτη θα ήταν να επιδιώκετε τα όνειρα σας, όσο ακατόρθωτα και αν φαίνονται με όλη τη δύναμη της ψυχής σας».

Ας μη λησμονούμε ότι ο Σταμάτης Μανούσης και οι σύγχρονοί του σπούδασαν ουσιαστικά εξόριστοι από την πατρίδα τους, η οποία τότε βρισκόταν υπό ξένη κατοχή, και μάλιστα με πενιχρά οικονομικά μέσα.

• Η δεύτερη θα ήταν να έχετε πάντα στο νου σας το συνάνθρωπό σας, με όποια δραστηριότητα και αν ασχοληθείτε, χωρίς να αλλοιωθείτε από το τόσο υλιστικό περιβάλλον της εποχής μας.

• Και η τρίτη θα ήταν να μην ξεχάσετε ποτέ την Κω και τους ανθρώπους της, όσο ψηλά και να φτάσετε, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρεθείτε.

Τελειώνοντας δε ανέφερε:

«Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, εύχομαι στους αποφοίτους καλή επιτυχία στο νέο κεφάλαιο της ζωής που ξεδιπλώνεται σταδιακά μπροστά τους και καλή δύναμη και φώτιση στους μαθητές και στις μαθήτριες. Πιστέψτε με όταν σας λέω πως εσείς, η νέα γενιά, είστε η ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα, για ένα καλύτερο μέλλον, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της Αριστείας».

Στο τέλος ευχαρίστησε  ιδιαίτερα τον Λυκειάρχη κ. Γεώργιο Χαρτοφύλλη, για την, όπως πάντοτε, αγαστή συνεργασία.