Η μεθοδικότητα, η συστηματική παρακολούθηση ενός ζητήματος, η ανάπτυξη επιχειρημάτων και ο σωστός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση και την επίλυση του, αποτελεί για το ΤΕΕ Δωδεκανήσου τη βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή πάνω στην οποία πορεύεται.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Το ζήτημα με την «κατά παρέκκλιση δόμηση γηπέδων στις εκτός σχεδίου περιοχές» απασχολεί συστηματικά το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, ήδη από το 2020. Για τον λόγο αυτό έχουν γίνει μια σειρά ενέργειες σε κεντρικό επίπεδο, έτσι ώστε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων αναφορικά με το θέμα που αφορά την κατά παρέκκλιση δόμηση γηπέδων κάτω των 4 στρεμμάτων, στις εκτός σχεδίου περιοχές.
Ειδικότερα,

• Την 1η Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά.

Την 5η Ιουνίου 2022, κατατέθηκε υπόμνημα με ιδιαίτερη αναφορά στα πολεοδομικά θέματα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κω υπό τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την 19η Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό.

Σε συνέχεια των συναντήσεων, απεστάλη επιστολή (αρ. πρωτ.: 304/28-09-2022), προς τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Νίκο Ταγαρά.

Για την ενημέρωση των πολιτών, πρέπει να υπενθυμίσουμε, τη σύσκεψη που προκάλεσε η διοίκηση του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, τον Νοέμβριο του 2020 πριν τη ψήφιση του ν/σ με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», όπου η Διοικούσα Επιτροπή προειδοποίησε τους βουλευτές του νομού για αυτή την εξέλιξη και επεσήμανε, ότι στο τέλος του 2022 θα βρισκόμασταν στη σημερινή κατάσταση, όπως και έγινε.