Αναστάτωση για 47 επιβάτες της πτήσης GQ100 από το Ηράκλειο της Κρήτης για την Ρόδο, καθώς το αεροσκάφος της Sky Express πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κάρπαθο.

Λεπτομέρειες για τα αίτια που οδήγησαν το πλήρωμα του αεροπλάνου που πραγματοποιούσε την πτήση GQ100 από το Ηράκλειο στην Ρόδο δίνει με ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία Sky Exrpess. Σύμφωνα με αυτή, ο πιλότος του αεροσκάφος, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση έπειτα από ένδειξη τεχνικού προβλήματος στα όργανα του πιλοτηρίου.

Sky Express

Από την ανακοίνωση δεν προκύπτει η αρχική πληροφορία που ήθελε έναν εκ των κινητήρων του αεροπλάνου να παίρνει φωτιά στον αέρα αναγκάζοντας το πλήρωμα να οδηγήσει το σκάφος σε αναγκαστική προσγείωση στην Κάρπαθο. Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ηράκλειο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

Ανακοίνωση της εταιρίας για την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους:

«Αναφορικά με την πτήση GQ100 από Ηράκλειο προς Ρόδο, το Γραφείο Τύπου της Sky Express, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Το αεροσκάφος της Sky Express αναχώρησε από το Ηράκλειο Κρήτης, με τελικό προορισμό τη Ρόδο. Μετά την απογείωση του αεροπλάνου, λόγω ένδειξης τεχνικού προβλήματος ο κυβερνήτης αποφάσισε, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, την προσγείωση στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Η Sky Express μεριμνά για τη συντομότερη μετάβαση όλων των επιβατών στον τελικό προορισμό τους.»

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr