Αντικείμενο αστυνομικής και εισαγγελικής έρευνας θα αποτελέσει μια απίστευτη υπόθεση πρωτοφανούς βαρβαρότητας με θύματα 19 πανέμορφα παγώνια στο Μεσοχώρι της Καρπάθου.

Γνωστός κάτοικος του νησιού είχε ως όνειρο να μετατρέψει το μαγευτικόξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Άνω Λευκό Μεσοχωρίου της Καρπάθου σε χώρο ανάπτυξης παγωνιών.

Με μεγάλο κόπο και έξοδα ξεκίνησε από το 2010 να μεταφέρει από την Πτολεμαΐδα, την Καβάλα, την Λαμία, τις Σέρρες και τα Φάρσαλα στο νησί παγώνια και με την συνδρομή ενός κατοίκου της περιοχής ανέλαβε την σίτιση και την φροντίδα τους προκειμένου να αναπτυχθεί ο πληθυσμός τους και να αποτελέσει ο χώρος σημείο αναφοράς για την Κάρπαθο.

Ένα από τα πανέμορφα παγώνια που εξαφανίστηκε. Φωτό: Bασίλης Βασιλάκης-Παραγυιός.

Χωρίς να υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία από συλλόγους ή τον Δήμο, ο στόχος έδειχνε να υλοποιείται καθώς τα παγώνια άρχισαν να αναπαράγονται.

Κάτω από αδιευκρίνιστες όμως συνθήκες τον Μάιο του 2019 εξαφανίστηκε ένα αρσενικό παγώνι ενώ στην πορεία βρέθηκε ένα ακόμη νεκρό από πυροβολισμό κι ακόμη 3 δηλητηριασμένα.

Ακολούθως εξαφανίστηκαν τα υπόλοιπα με αποτέλεσμα 19 συνολικά πανέμορφα παγώνια να χαθούν.

Το θέμα αναμένεται να προσλάβει διαστάσεις καθώς πρόκειται για ένα αποτρόπαιο έγκλημα από διαταραγμένο προφανώς άτομο.

Σχετικά ενημερώθηκε και η Φιλοζωική Υπηρεσία που αναμένεται να πράξει τα δέοντα για τον κολασμό του δράστη.