Με ιδιαίτερη χαρά το Ίδρυμα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ» σχεδιάζει να υποδεχτεί στους χώρους του την άνοιξη, το μονοθέσιο Δημοτικό σχολείο Διαφανίου Καρπάθου.Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την σπουδαία προσωπικότητα  του Ανδρέα Λεντάκη, την κληρονομιά που άφησε στο πανελλήνιο που τυχαίνει να είναι με Καρπαθιακή καταγωγή  και από τους δυο γονείς του.

Φυσικά θα γνωρίσουν τους χώρους του Ιδρύματος που συνεχίζει το έργο του με τις δικές του δυνάμεις στον Πολιτισμό και την παιδεία  αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα της επιλογής τους.

Παρακάτω θα βρείτε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Ίδρυμα και αναμένουμε με ενθουσιασμό την συμμετοχή και άλλων σχολείων της Καρπάθου.

“Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ” (ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ):

Τι μπορεί να μας πει ένα βιβλίο γραμμένο 80 χρόνια πριν για την αγάπη, την αληθινή φιλία, την αφοσίωση και την ευθύνη απέναντι σε αυτούς που αγαπάμε και μας αγαπούν;

Με αφορμή το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ οι μαθητές ταξιδεύουν στον κόσμο του ΜΙΚΡΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ, παίζοντας, δημιουργώντας και μαθαίνοντας τον τρόπο που εξημερώνεται μια άγρια αλεπού και πώς η αγάπη για ένα μικρό τριαντάφυλλο το κάνει μοναδικό! Τα βήματα του μας οδηγούν σε ηθικά ιδεώδη, μπολιάζοντας τα παιδιά με τα πιο ζεστά και θετικά συναισθήματα.

► Τα ΔYΟ παρακάτω νέα μας εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις Τάξεις του ΔΗΜΟΤΙΚΟY, ΓΥΜΝΑΣIΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕIΟΥ και προσαρμόζονται ανάλογα με τη σχολική τάξη και την ύλη των μαθημάτων τους

‘’ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ’’

Οι μαθητές παρακολουθούν την πολιτική, ιστορική και κοινωνική εξέλιξη από τη Δικτατορία της 21ης Απριλίου του 1967 έως την εξέγερση του Πολυτεχνείου της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Μέσω του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος μας, οι μαθητές σχηματίζουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα για τα ιστορικά δρώμενα στη διάρκεια της δικτατορίας. Τα παιδιάχωρισμένα σε δύο ομάδες συμμετέχουν σε εργασίες και projects, με θέμα επιλογής τους από την ηλεκτρονική παρουσίαση του προγράμματος και στη συνέχεια εκπαιδευτικοί, μουσειο-παιδαγωγοί και μαθητές επιδίδονται σε εποικοδομητικό διάλογο, καλλιεργώντας  με αυτόν τον τρόπο δομές για την ανάπτυξη δημοκρατικής και κριτικής σκέψης.

“ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ «ΟΧΙ» του ΄40”

Οι μαθητές μέσα από πλούσιο οπτικό υλικό διαφανειών, αποσπάσματα εφημερίδων, ηχητικών ντοκουμέντων και βίντεο του Έπους του ΄40, επεξεργάζονται τις συνθήκες της εποχής και μέσω του διαλόγου απατώνται ερωτήματα, με σκοπό την οικοδόμηση του δημοκρατικού ιδεώδους.

Στη συνέχεια, μέσα από τη δική τους ματιά -με τη μέθοδο της ενσυναίσθησης -, δραματοποιούν μια πτυχή της ιστορίας με σκοπό την κατά το δυνατόν αντικειμενική προσέγγιση των γεγονότων.

ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
«ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΝΤΑΚΗΣ»

ΑΓ. ΑΣΩΜΑΤΩΝ 47, ΑΘΗΝΑ, 10553
ΤΗΛ: 210-3226054
EMAIL: LEDAKIS@ATH.FORTHNET.GR,  INFO@LEDAKIS.GR