Ξεκίνησε το σκάκι από το νηπιαγωγείο και τώρα στα εννιά της η Μαριάντα Λάμπου έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια κάτω των δέκα ετών, βγήκε πρώτη ανάμεσα σε 65 κορίτσια από 30 χώρες.

«Το σκάκι μου άρεσε από την αρχή και ήθελα να το μάθω πολύ και γενικώς και το συνέχισα με άρεσε πολύ γιατί το αγαπούσα», δήλωσε στην ΕΡΤ για τη νίκη της στην Αττάλεια της Τουρκίας.

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα. Τα περισσότερα παιδιά έπαιζαν καλά, ήταν από τους πρώτους στις χώρες τους και είχα 8 νίκες και μια ισοπαλία. Έπαιξα χαλαρά το σκάκι και πήγα καλά» συμπλήρωσε η 9χρονη πρωταθλήτρια.

Πριν αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Μαριάντα από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Όμιλο Αίγλη Παπάγου ήταν πέντε φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννης Παναγάκος, υπήρξε ο πρώτος της δάσκαλος. «Μεγάλες επιτυχίες, η μεγαλύτερη ότι είναι διαμάντι στο χαρακτήρα. Ήταν ότι είχε πάθος μεράκι πολύ».

Η οικογένεια Λάμπου έχει και άλλον ένα πρωταθλητή. Ο Χάρης, ο μικρός αδελφός της Μαριάντας, είναι πρωταθλητής Ελλάδος στα παιδιά κάτω των 8 ετών.

«Μου αρέσει επειδή είναι ένα άθλημα όχι με το σώμα αλλά με το μυαλό» λέει χαρακτηριστικά ο Χάρης.