- Καρπαθιακή - https://www.karpathiaki.gr -

Ένα νέο έτος ξεκινά για το Σπίτι της Ευρώπης – Βραβεύθηκαν οι υποστηρικτές του 2016

Σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον, παρέα με τους φίλους και μέλη του, το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο έκοψε την πίτα του την Πέμπτη, 19/01/2017, στο Alter Ego.

[1]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης, κος Μιχάλης Καβουκλής, μίλησε για μία εξαιρετική χρονιά που ολοκληρώθηκε με την τεράστια επιτυχία του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Διεθνών Περιφερειακών Οργανισμών Ρόδου – Rhodes Model Regional Co-operation, αλλά και για την νέα χρονιά που ξεκινά με το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel, 15-22 Φεβρουαρίου 2017, το Τριήμερο για την Ευρώπη, την Επιχειρηματικότητα και τον Βιώσιμο Τουρισμό, 15-17 Μαρτίου 2017, το πρόγραμμα Expressions for Dialogue για τη δημιουργία Ζωντανών Βιβλιοθηκών, καθώς και για τις νέες προετοιμασίες για το RhodesMRC 2017, μεταξύ άλλων.

[2]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.

Σύντομη αναφορά έγινε από την Επίτιμο Πρόεδρο του Σπιτιού, κα Μαριλένα Σωκιανού, στο πρόγραμμα διδυμοποίησης του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων Νέοι Ορίζοντες με αντίστοιχο σύλλογο στη γενέτειρα του Μεγάλου Μαγίστρου D’Aubusson και τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στους επόμενους μήνες. Τη διδυμοποίηση συντονίζει και επικουρεί το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο.

[3]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.

Σημαντικότερη στιγμή της βραδιάς, η βράβευση φορέων και προσώπων που με τη συμβολή τους καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό την επιτυχιά των δράσεων του Σπιτιού για το 2016. Πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν:

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κος Χαράλαμπος Κόκκινος. Μεταξύ των φίλων που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν αντιπροσωπεία των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ρόδου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κος Γεώργιος Αλαφάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες», κος Μανώλης Κυριαζάκος και ο Πρόεδρος του Ροδιακού Κέντρου Ιστορικών και Κοινωνικών Μελετών, κος Ιωάννης Παπαγεωργίου. Το φλουρί της πίτας του Σπιτιού κέρδισε το μέλος του Σπιτιού και Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, κα Κατερίνα Σφακιανάκη. Το φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα γούρι για το 2017, προσφορά της Γραμματέως του Σπιτιού, Μαγδαληνής Τσουρδιού, και μίας συλλεκτικής κούπας περιορισμένης έκδοσης.

[4]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 15 Φεβρουαρίου, την ημέρα πρεμιέρας του 7ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Eurochannel, οπότε και 45 ταινίες μικρού μήκους από κάθε γωνιά της Ευρώπης θα προβληθούν σε 8 ειδικές προβολές στον κινηματογράφο Παλλάς, από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου στις 20:00, με συμβολική είσοδο 2€ ανά προβολή. Οι ταινίες, από δραματικές και κωμωδίες μέχρι stop motion και ντοκυμαντέρ, καταπιάνονται με το ιδιαίτερο θέμα της Οικογένειας και πως το αντιλαμβάνονται οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι δημιουργοί. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα μέσα από μια συνεργασία του Σπιτιού με το αμερικανικό δίκτυο Eurochannel. Περισσότερα στο https://www.facebook.com/events/389286564753668/ [5].

[6]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.

[7]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.

[8]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.

[9]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.

[10]

Στιγμιότυπο απο το κόψιμο της πίτας.