Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι εφ’ όσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες από το Σάββατο 07 Αυγούστου έως την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021 θα πραγματοποιηθούν από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δολωματικοί ψεκασμοί των ελαιοδένδρων για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς.

KAΣΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ! ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ

Οι παραγωγοί που επιθυμούν να πραγματοποιηθεί ο ψεκασμός θα πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αγροκτήματα τους όσα είναι περιφραγμένα, αλλά και εφόσον το επιθυμούν να παρευρίσκονται σε αυτά, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα. Όσοι βιοκαλλιεργητές ελιάς δεν επιθυμούν να γίνει ψεκασμός στο αγρόκτημα τους οφείλουν να επισημάνουν την άρνηση τους τοποθετώντας κόκκινη ταινία περιμετρικά ή στην είσοδο της ιδιοκτησίας τους.

Τέλος παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Δωδ/σου – Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, στη Ρόδο τηλ., 2241364926 , 2241364927 και 2241364912

Ε. Π.
Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ