Ο Δήμος Χάλκης ενημερώνει ότι με πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Αγγελή και σε άμεση συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Διοσμάκη Σπυρίδη τιμά την λαϊκή μας παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά μας.

Ο Δήμος Χάλκης διοργανώνει στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας για πρώτη φορά τοΦεστιβάλ ” Φιλίας και Παράδοσης”.

Η Χάλκη θα γίνει το σημείο συνάντησης παραδοσιακών μουσικών, χορών κι εθίμων από τόπους που μας ενώνουν δεσμοί φιλίας και γειτονίας.

Το Σάββατο 03/06/2023 τιμάμε τον Αρχάγγελο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχαγγέλου “Ο Αίθωνας”.

Η Χριστίνα Κόζα, ο Γιάννης Κλαδάκης, ο Λάκης Σαββάκης και ο Μπίνης Ζαμπετουλας θα μας χαρίσουν μια όμορφη μουσική βραδιά με φόντο το λιμάνι της Χάλκης.

Η Χάλκη κι ο Αρχάγγελος είναι οι τόποι που γεννήθηκε, μεγάλωσε κι αγάπησε ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μαζευτούν χρήματα για να αγοραστούν φάρμακα τα οποία θα θα καλύψουν ανάγκες του Πολυδύναμου Ιατρείου Χάλκης που φέρει το όνομα του.

Για τις προσφορές σας παρακαλώ απευθυνθείτε στον φαρμακοποιό της Χάλκης, κο Παναγιώτη Πατέλη  στο τηλέφωνο 6974071938.

Το Σάββατο 10/06/2023 σειρά έχει η Ηρωική Νήσος Κάσος, ένας τόπος που μοιραζόμαστε ανάγκες, ανησυχίες, ιστορία αλλά και την πλούσια ναυτική μας παράδοση.

Καλεσμένοι μας τα μέλη της Αδελφότητα Κασιωτών Ρόδου “Ο Χαδιώτης” που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς της Κάσου σε συνεργασία με τους μουσικούς, Σάββα Περσέλη, Νίκο Μπάτη και τον Μπίνη Ζαμπετούλα.

Συνοδοιπόροι σε όλες τις χορευτικές εκδηλώσεις ο σύλλογος Χαλκιτών Ρόδου “ Ο Άγιος Ιωάννης” και ο Πολιτιστικός σύλλογος Χάλκης “Το Μύρτος”.

Καλούμε όλους τους Αρχαγγελίτες και Κασιώτες φίλους της Χάλκης να έρθουν στο νησί μας να περάσουν όμορφα και για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις φιλίας και σεβασμού μας.